Na proleće 2021. otvaranje prelaza i mosta Bratoljub između Srbije i BiH

Zajednički granični prelaz i most između Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo bi da budu otvoreni u martu sledeće godine, najavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović i ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović prilikom obilaska mosta Bratoljub potpisali su Sporazum o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza, kao i Sporazum o održavanju i rekonstrukciji međudržavnih mostova između Srbije i BiH. 
 
Mihajlovićeva je ovom prilikom podsetila da je most završen 2017. i da očekuje da do marta sledeće godine bude završena i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza prve kategorije.
 
"Potpisali smo dva važna sporazuma. Srbija je obezbedila u budžetu 15 miliona evra za održavanje šest mostova, dok će ostalih pet održavati BiH", rekla je ona.
 
Mitrović je rekao da je potpisivanje ova dva sporazuma veoma važan trenutak za Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.
 
"Most Bratoljub je završen još 2017. Godine, ali se čekalo do decembra 2019. kako bi se usaglasili politički stavovi tri naroda. Izgradnja novog graničnog prelaza Bratunac dodatno će povezati dve zemlje i ubrzati promet robe i putnika, na zadovoljstvo svih nas. Hvala Srbiji i predsedniku Vučiću na izgradnji mosta Bratoljub. I drugi sporazum je važan, doneli smo zajedničku odluku o održavanju 11 mostova. U pitanju su bitni projekti za obe zemlje, za razvoj ovog područja i ekonomije i unapređenje života građana", rekao je Mitrović.
  • Yip Man

    18.09.2020 13:17
    Topao i jako bratoljubljiv prelaz.

    Hmmmm....
  • nema

    18.09.2020 13:06
    zeleni karton
    A kada ćete ukinuti plaćanje zelenog kartona ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija