Pokret za preokret prijavio Vučića na konkurs za direktora RTS

Članovi Kreativnog tima Pokreta za preokret naveli su da je "prijava Aleksandra Vučića za mesto generalnog direktora Radio televizije Srbije" stigla Upravnom odboru RTS-a i da su oni, kako kažu, "pomogli u njenom pisanju".
Pokret za preokret prijavio Vučića na konkurs za direktora RTS
Foto: Pixabay
"Verujemo da je biografija urađena precizno, iako smo iz nje izostavili većinu stvari koje bi mogle da naškode Vučiću za izbor na mesto generalnog direktora. Ipak, pošli smo od toga da on faktički već upravlja RTS-om i da uređuje informativni program Javnog medijskog servisa Srbije. Iako bez preciznog termina u programu, često ima i svoje autorske emisije u ulozi voditelja, a ponekad se i kao reporter sa terena uključuje u program", naveli su u Pokretu za preokret.
 
Oni su dodali da je najveći deo Dnevnika posvećen Vučićevim životnim dilemama i strepnjama, a njegove konferencije za štampu RTS prenosi najčešće u celosti, pa se "čak ni Dragan Bujošević nije toliko srodio sa RTS-om".
 
U medijima se juče pojavila vest da je Upravnom odboru RTS stigla prijava na konkurs za generalnog direktora u kojoj piše da je Vučić "ispunio sve uslove za vođenje javnog servisa, koji je postao servis stranke koju vodi".
 
U "biografiji" je navedeno da je "Aleksandar Vučić stručnjak za medije jer je za vreme rata u Bosni i Hercegovini vodio radio stanicu Кanal S na Palama, bio ministar informisanja u vladi Mirka Marjanovića kada je uveo drakonske kazne za novinare čije se pisanje kosilo sa politikom Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, strane medije označio kao špijune, ugasio nekadašnju TV B92 i pokupovao novcem građana sve televizije sa nacionalnom frekvencijom".
 
"Bolje da me primite jer se na taj konkurs niko normalan neće javiti jer ljudi, normalni, znaju da odluku ko će biti direktor donosim lično ja. A pošto vas već uređujem bolje da to i formalizujemo. Ma šta me briga šta će reći opozicija. Vidite da imam skupštinu bez opozicije i javni servis treba da odgovara tom stanju", piše u "prijavi na konkurs" koju je pisao Pokret za preokret.
  • Pera

    19.09.2020 12:40
    Pokert
    Ovi su smesni sa Veselinovicem na celu,oni ne postoje nigde u Srbiji a imaju medijski prolaz.
  • Truman

    19.09.2020 11:43
    Tzv. "Ujedinjena" opozicija bi mogla da stavi oglas "mazemo,lazemo i krademo vrlo povoljno za kako domace tako i strane tajkune uz odlican popust kada blatimo nasu drzavu".
  • BozaB

    19.09.2020 10:57
    Hteli su da ispadnu duhoviti a ispali su smesni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.