Klačar: Brnabić verovatno opet premijerka, Vlada će biti kratkog trajanja

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije, biti koaliciona i vlada kontinuiteta.
Klačar: Brnabić verovatno opet premijerka, Vlada će biti kratkog trajanja
Foto: 021.rs

Klačar je za TV Prva izjavio da je "teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu", kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.

"Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla gradjana da u toj vladi budu ljudi spremni da prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na manjim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu", rekao je Klačar.

Klačar je izjavio i da su "najveće šanse da Ana Brnabić ponovo bude premijer".

"Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera", rekao je Klačar.

On je naveo da će nova Vlada Srbije, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromise i na "manjim temama" kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.

Klačar je precizirao da će, s obzirom na bojkot prethodnih izbora od velikog dela opozicionih stranka, "neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna".

  • Ana

    21.09.2020 12:37
    I Toma
    Svako u svoj xvorac i to dozivotno zar ne
  • dule

    21.09.2020 07:59
    Ok?20.09.2020 • 18:24
    -
    Sta mu to znaci da ce biti kratkog trajanja?



    Pa verovatno znaci da cemo imati prevremene parlamentarne izbore sto je za vakta vladavine SNS vise pravilo nego izuzetak.
  • Gaga

    21.09.2020 01:13
    Nastavak propadanja i raspadanja Smrdije.... posledice vladanja Radikalcina ce, nazalost biti teritorijalni raspad zemlje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.