Napadači na Borka Stefanovića osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu osudiLo je Miloša Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na tri i po godine zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. godine.
Sudija je optuženima pri izricanju presude rekao da su imali i neku vrstu benefita, s obzirom na to da je Zakon o javnim skupovima u međuvremenu dorađen, te da se incident dogodio nešto kasnije, bili bi osuđeni na mnogo duže zatvorske kazne.
 
Podsetimo, Šaponjić, Živković i Gmijović su 23. novembra 2018. godine napali Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića iz Kruševca i policajca Dejana Palibrka, ispred MZ Rasadnik u Kruševcu.
 
Palibrk je na licu mesta prepoznao Gmijovića i Živkovića, a i sam je zadobio lakšu telesnu povredu, kada je sprečio Šaponjića da udari Stefanovića koji se nalazio na zemlji.
 
Sva trojica napadača su i ranije osuđivani, a jedan od optuženih, Gmijović, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.
 
Napad na Stefanovića u Kruševcu pokrenuo je proteste "Stop krvavim košuljama" koji su prerasli u višemesečne građanske proteste širom Srbije pod sloganom "Jedan od pet miliona".
  • Kerefeke

    21.09.2020 16:42
    Politicar (ali opozicioni ) i policajac povredjeni i vec posle dve godine napadaci osudjeni! Mada jos ne pravosnazno.
    Sta onda obican smrtnik da ocekuje od pravosudja ako mu se nsto desi?!
  • Dete rock'n rola

    21.09.2020 16:15
    @pera
    Izgleda da sudija nije utvrdio ko SNSu nalogodavci.
  • Vlada

    21.09.2020 15:26
    E sad jos i ostale nasilnike i majmune da sude ovako i zavrsili smo posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.