Rasvetljeno ubistvo Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović pohvalio je danas pripadnike policije koji su rasvetlili ubistvo koje se dogodilo 13. septembra na Novom Beogradu i naveo da je u toku raspisivanje međunarodne poternice za osumnjičenim.
U pitanju je ubistvo Strahinje Stojanovića koje se dogodilo u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu kada je njegov džip tokom vožnje odleteo u vazduh.
 
"Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave", rekao je Stefanović.
 
Osumnjičeni, kako je objasnio, nije državljanin samo Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.
 
Ministar je zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.
 
Kako je saopštila policija, za ubistvo je osumnjičen M. L. (40). 
 
Sumnja se da je on 13. septembra električnim biciklom sa Vračara otišao do jedne podzemne garaže na Novom Beogradu gde je na Stojanovićev automobil postavio improvizovanu eksplozivnu napravu, koju je aktivirao tog dana oko 12 časova.
 
Stojanović je ranije povezivan sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Pojavio se i kao svedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole Bojovića.
 
Sumnja se da je bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića.
 
Prvi pokušaj njegovog ubistva desio se pre dve godine kada je, u eksploziji automobila u Zemunu, povređena devojka iz Španije.
 
Otac Strahinje Stojanovića, Paja, ubijen je 2015, kada su, takođe u Zemunu, ubice u njega ispalile nekoliko hitaca.
  • Boba NS

    22.09.2020 15:58
    cestitke
    Bravo. Svaka cast na brzini. E sad idemo dalje

    Ko je rusio u savamali ?

  • Jovan

    21.09.2020 22:22
    I šta sad M.L pije pivo u Berane i boli ga uvo. Ako uopšte i postoji taj M.L još jednom BRAVO.
  • Mi To

    21.09.2020 19:09
    Zabole nas
    "uznemirilo javnost" ?
    To su precizne naprave i ubijaju samo onog kome je namijenjen, a građane zaboli za kriminalce. Uznemirili se samo njegovi pajtaši.
    Zašto policija ne objasni čime se bavio dotični kad su mu pre dvije godine razneli BMW, a sad i džip? Bitno je da se kontrolišu udruženja građana a kriminalci zaobilaze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.