Krizni štab demantovao da se od 1. oktobra uvodi vanredno stanje

Članovi Kriznog štaba Branislav Tiodorović i Darija Kisić Tepavčević odbacili su kao dezinformacije najave da bi 1. oktobra moglo da bude uvedeno vanredno stanje.
Krizni štab demantovao da se od 1. oktobra uvodi vanredno stanje
Foto: FoNet
Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić jutros je za Nova.rs izjavio kako poseduje informaciju da se kao datum uvođenja vanrednog stanja pominje 1. oktobar, kao i da u prilog tome ide "to što su profesor Branislav Tiodorović pre sedam dana i dr Predrag Kon pre tri dana najavili moguće vanredno stanje".
 
Član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević odbacila je za Nova.rs mogućnost uvođenja vanrednog stanja 1. oktobra.
 
"Ništa o tome nisam čula, to je dezinformacija", kazala je Kisić Tepavčević.
 
Uvođenje vanrednog stanja demantovao je i dr Branislav Tiodorović.
 
"To je ortodoksna glupost koju nije niko pominjao osim budala", rekao je Tiodorović za Nova.rs.
 
Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović rekao je danas da bi uvođenje vanrednog stanja bilo "besmisleno", kao i da je to bilo nepotrebno i u martu ove godine.
 
Podsetimo da je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić za TV Nova naveo i "da smo se više puta uverili da članovi Kriznog štaba nemaju kvalitetne informacije, a daleko od toga da su potpune".
 
"Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju je da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje. Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mere koje treba da se sprovode", rekao je Panić.
  • Sličica

    24.09.2020 09:12
    *
    Rajko i Gile isti komentator. Prepoznaje se po stilu pisanja, gramatičkim greškama i negacijom "nejće". Pa i ovi drugi imaju botove. Gospode Bože.
  • dule

    23.09.2020 09:15
    Pa naravno da je 1. oktobar nerealan datum - ipak se uvodjenje vanrednih mera uvek radi ponedeljkom.
  • Rajko

    23.09.2020 07:46
    Rajko
    Evo mismo baš dobili umanjenu platu na jedvite jade sa opomenom ako se uvede opet vanredno stanje nema više plate. Pa ko hoće nek ostane ko nejće slobodno nek ide i ja sam mislio da plati račune od prošlog meseca ali sam u velikoj dilemi. Para nemam sem ovih štosam dobio poučen iz iskustva prvog vanrednog stanja pomoći nema niotkoga ako nemaš para. Nevrede ništa puni rafovi hrane,hemije ako nemaš para da kupiš te sam doneo odluku da neplaćam nikakve račune do 15.10 koćega znati štase valja iza brega. Mada verujtemi niko više ni nerazmišlja niti brine o koroni nego o životu kako dase preživi. Ako stvarni to urade što napisa jedan u komentaru to bi bilo samoubistvo bar pola građana a što bi dozvolio dame neko ubija psihički i finansiski pre ću ja njega. Toliko od mene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.