Direktor bolnice u Leskovcu: Lekari koji su potpisali peticiju neće snositi posledice; Medicinari: Žigosani smo

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, održao je sastanak sa lekarima čija imena su se našla na spisku koji je procureo u javnost, a koji je on pravio i za koje tvrdi da su "tražili smenu Republičkog kriznog štaba".
Direktor bolnice u Leskovcu: Lekari koji su potpisali peticiju neće snositi posledice; Medicinari: Žigosani smo
Foto: Pixabay
Dimitrijević je rekao da su na sastanak došli i neki od lekara koji su rekli da su na spisku, a da nisu to potpisali.
 
"Radi se o potpisima lekara koji se nalaze na jednom portalu. Mene ne interesuje kako su prikupljani ti potpisi, a na ovom sastanku sam hteo da čujem njihovo mišljenje, da vidimo u čemu je problem", rekao je Dimitrijević.
 
On tvrdi kako je bilo "vrlo konstruktivnih predloga", jer se "u principu, po proceni stručnjaka, očekuje novi talas korone".
 
"S obzirom da se u ovom slučaju radi o lekarima koji su radili u kovid bolnici i njihovom iskustvu, to će doprineti da se što bolje organizujemo i zaštitimo i pacijente i naše uposlenike", rekao je Dimitrijević. "Većina onih koji su to potpisali su bili u kovid bolnici, neki su čak i preležali kovid i njihova iskustva su jako dragocena. Mi ćemo u četvrtak imati kolegijume službi na kojima će oni reći svoja mišljenja i zapažanja."
 
On je naglasio da "potpisnici zahteva za smenu Republičkog kriznog štaba" neće snositi nikakve sankcije zbog tog čina
 
"To su, pre svega, moji saradnici sa kojima sarađujem dugi niz godina, to su ljudi od struke i nauke… Bilo bi suludo da se to radi, jer zašto bi nekog menjali zato što ima neku kritiku, pa bila ta kritika opravdana ili ne", tvrdi Dimitrijević.
 
On je ocenio kako je "taj sastanak trebalo ranije održati, ali da jednostavno nije bilo vremena". Dimitrijević još kaže da spisak sa imenima lekara nije napravio kako bi ga nekome poslao.
 
Leskovački neurolog Nenad Zdravković, inače prvi lekar iz ovog kraja koji je potpisom pružio podršku inicijativi za preispitivanje stanja u vreme korone, rekao je za FoNet da on i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević očigledno nisu danas bili na istom sastanku.
 
On je ovako prokomentarisao izjavu Dimitrijevića posle današnjeg sastanka sa lekarima sa spiska potpisnika apela na koji nisu pozvana dvojica lekara penzionera, a sastanku nije prisustvovao ni još jedan lekar.
 
"S obzirom da sam ja jedan od potpisnika peticije 'Ujedinjeni protiv kovida' otišao sam na sastanak, misleći da će se razmatrati nešto što je suštinski najbitnije, čak i o tom našem potpisu i što su naša imena osvanula na spisku. Verovatno je naslov spiska trebalo da bude '12 ili 13 žigosanih iz Leskovca'", rekao je Zdravković. "I hteo sam da o tome razgovaramo, jer mislim da je to narušavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda. Protiv toga sam morao da dignem svoj glas i zato sam i otišao na taj sastanak. Očigledno je da direktor i ja nismo bili na istom sastanku, jer prema njegovoj izjavi ispada da o tome nije ni bilo reči", rekao je Zdravković.
  • milicica

    24.09.2020 12:12
    ja u klin ti u
    Pricu. Pitam doktora potpisnika zasto nije opovrgao direktora i rekao o cemu se zapravo pricalo.mislim da nam sad samo ostaje da s obzirom koliko samo manje ili vise ostrasceni navijamo i pljujemo po jednom ili drugom. Srbijai seme sumnje.
  • maca

    24.09.2020 08:57
    Štrajk
    Svi LEKARI u štrajk po 1,h dnevbo u početku sve do.smene svih koji su pravili spiskove (Zvezdara ,KC Vojvodine ,Leskovac Novi Pazar,VMA, oni za koje se do sada saznalio) i smena Kriznog štaba jer je politički instruisan umesto medicinskog znanja servira nam političke zahteve
    ŠTRAJK ZA SVE JE JEDINI NAČIN BORBE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija