Kon: Ne razmatramo karantin niti zatvaranje škola zbog pojave pojedinačnih slučajeva

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da nije tačno da građane Srbije od 1. oktobra čeka uvođenje karantina zbog epidemije korona virusa, i da tako nešto "nije ni sprovodivo".
Kon je za RTS izjavio da se ne isključuje uvođenje strožih mera ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, ali da to za sada nije u razmatranju.
 
On je naveo da nije tačno ni da će škole biti zatvarane ukoliko se počnu pojavljivati veći broj zaraženih korona virusom.
 
"Nastava je tako organizovana po grupama da ako se dvoje u grupi zarazi korona virusom, ta se grupa isljučuje i prelazi na onlajn nastavu", kazao je Kon i dodao da uz takvu organizaciju neće biti potrebno zatvarati cele škole.
  • jatzans

    25.09.2020 06:55
    @Jovan
    Ne dele se kodovi zbog "novonastale situacije", jer nema takve situacije. U normalnom obrazovnom svetu platforme za rad sa decom na daljinu postoje već duže vreme. I kada se nastava održava uobičajeno, nastavnik i učenik mogu da komuniciraju preko tih učionica na daljinu. Nije loše imati sve pripremljeno, ali ne samo zbog epidemije bilo čega, nego zbog prihvatanja i razvijanja i takvog načina nastave.
    Bez panike.
  • Re-ac-tor

    24.09.2020 22:03
    Da objasnim: to su kodovi za pristup obrazovnim web platformama. Rečeno je (bar kod nas u školi) da se mora odabrati samo jedna platforma jer inače nastaje haos za roditelje i učenike. Takođe i da Viber služi samo za komunikaciju nastavnik - roditelj ("tehničke" stvari, ne zadaci). To ne implicira isključivo online nastavu ali ako je bude (a mislim da hoće) biće lakše i vama i nama. Svi predmeti i učionice na jednom mestu, u jednom softveru, još samo da svi imaju internet i računar... I eto vam nove (ne)normalnosti.
  • Jedna mama

    24.09.2020 21:20
    Koja škola je u pitanju? Moje dete nije dobilo nikakav kod, osim za digitalne udžbenike, al to dobijaju svake godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija