Lečića deo demokrata izabrao za predsednika partije, Lutovac pisao ministarstvu da ne priznaju novo ovlašćeno lice

Na izborima u Demokratskoj stranci koji je organizovao deo DS-a, za predsednika partije je izabran jedini kandidat za tu funkciju - Branislav Lečić, pokazuju preliminarni rezultati koji su predstavljeni novinarima u Opštinskom odboru DS Zvezdara.
Lečić je rekao da je ovo bio "festival demokratije" i da je na izborima mogao da glasa svako ko se oseća demokratom, a da je članarinu pred izbore platilo 4.300 članova.
 
On je rekao da je to uspeh u odnosu na to u kakvom je stanju stranka.
 
"Ovaj dan, ja tretiram kao dan u kojem je obnovljena stranka. U stranci više nema podela. Pozivam sve demokrate da se združe oko zajedničke priče", poručio je Lečić.
 
On je pozvao demokrate da nema revanšizma, da DS prestane da se bavi sobom, već da počne svoju politiku da predstavlja građanima.
 
Lečić je rekao da želi da zidaju Demokratsku stranku za sve građane u Srbiji i da ovo doživljava kao najveću ulogu u životu.
 
Za N1 kaže i da "nema nikakvog dela DS-a" i da je glasala većina članova stranke koja je platila članarinu.
 
Na pitanje N1 da li njegov izbor za predsednika DS-a znači saradnju sa SNS-om, kako to tvrdi Lutovac, Lečić kaže: "Meni vrlo često pada na pamet kako neko napadajući drugog, opisuje sebe. Nemamo saradnju ni sa kim, ovo je DS, mi poštujemo Statut, koji kaže da se posle parlamentarnih izbora organizuju stranački, i oni su i organizovani da bi se izbegla svaka vrsta podele".
 
Ponavlja da su članovi DS-a odredili koju politiku zastupaju i ko hoće da ih predstavlja u političkom životu.
 
Za potpredsednike stranke sinoć su izabrani Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Petar Radojčić, Milica Slijepčević i Dragoslav Šumarac, dok je za predsednika pokrajinskog odbora u Vojvodini izabran Milivoje Petrović.
 
Glasalo se u 105 opštinskih i gradskih odbora, a na biračkom mestu Stari grad došlo je do incidenata.
 
Predsednica organizacionog odbora izbora Vida Ognjenović rekla je da ima gorak ukus u ustima zbog dešavanja u centrali DS u Nušićevoj ulici, kada su došli potpredsednici Dragana Rakić i Dušan Kostadinović koji su, kako je rekla, "sa nekim ljudima došli da ometaju izbore i da ih izbace".
 
"Oni su imali neobičan nastup, primeren nekim drugim strankama, jer u DS od osnivanja postoji dijalog, tuđe mišljenje se uvažava. Mi smo članovi DS, a ne botovi. Ali taj botizam je izgleda pobedio u delu naše stranke", poručila je Ognjenović.
 
"Oni su skinuli tablu DS sa ulaza u centralu u Nušićevoj. Ja se sećam kad smo tu tablu postavljali. Đinđić i Koštunica su svojim rukama pridržavali tu tablu dok je postavljana. Neka se stidi onaj ko je tu tablu rešio da skine danas", rekla je Ognjenović.
 
Ona je poručila da neće stati i da će nastaviti politički rad, a onima koji su danas ometali izbore da su "krečili pogrešan zid" - "Nema nazad, samo napred".
 
Na pitanje šta će raditi kada predsednik Zoran Lutovac ne prihvati pobedu, Lečić je rekao da su oni izabrani, da poštuju glasače i da poziva sve da dođu i rade zajedno.
 
"Mi smo proceduru poštovali i pobedili. To treba da napravimo i u Srbiji", rekao je Lečić.
 
 
Upitani o dopisu koje je rukovodstvo sa Lutovcem na čelu uputilo Ministarstvu državne uprave, da ne prihvata novo ovlašćeno lice, Lečić je rekao da su poštovali proceduru, a da oni koji su nezadovoljni, pravdu mogu da potraže na sudu, iako im on to ne bi preporučio.
  • realno

    27.09.2020 13:50
    "Festival demokratije", "preliminarni rezultati"... a jedini kandidat Lečić. hahahaha
    Smešno, jer ih gledam kao deo igranke SNS-a, a kad vidim da to rade DS-u, žalosno. U
    Lečiću, izvršio si zadatak, kapnuće nešto od milostivog Veliko Vođe. A što da ne, kad može Ristovskom, može i tebi. E, kako su nam loši glumci kad glume nekog drugog sebe iz raznih razloga, ali sve zbog lične koristi. Eto Sergej odradio i ne diraju ga, niti spominju aferu humanitarne fondacije, sve čisto, Nekad bilo "danas pere Čarli", a sad "danas pere Đuro", čisti služba, čisti.
  • Nebro

    27.09.2020 12:04
    sendvic mafija
    Kao da narod zanima ova bagra secikesa,vi ste na smetlistu istorije a nadam se da ce i ovi uskoro. Muka nam je gledat vas kao i ove sadasnje.
  • Advokat

    27.09.2020 11:14
    @Čika Pera
    Isto se desilo advokatskim komorama, pre svega Vojvodine, 2017. godine. Ako bude i pajser da bi se “osvojile” prostorije, pečat, dokumentacija - definitivno je isti recept. A i ako ne bude...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.