Suđenje Katarini Rebrači zbog optužbi za mahinacije u Fondu za prevenciju raka dojke 30. novembra

U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište u ponovljenom postupku protiv Katarine Rebrače i njenih saradnica, povodom optužbi za zloupotrebu sredstava iz Fonda za prevenciju raka dojke.
Nakon ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, Viši sud je zakazao početak ponovljenog suđenja za 30. novembar.
 
Rebrači i njenim saradnicama suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda, koji je naložio da se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom su Rebrača i njene saradnice bile osuđene na po godinu dana zatvora.
 
Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.
 
U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Slađana Mironija iz Agencije " Top image ", kojima će se suđenje takođe ponoviti.
 
Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda plaćala avio karte, hotele, telefonske račune...
 
Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". Optužene se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
 
Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode. Fond je osnovala u maju 2006. godine.
  • xxx

    29.09.2020 08:02
    O, bože, pa to je bilo pre 100 godina... Cirkus od suda... Proćiće nekažnjeno, a da čovek ne veže pojas, ne plati kaznu - odmah u zatvor... Cena 1000din. za dan. Dužna je 22 miliona...
  • bese nekad davno...

    28.09.2020 16:44
    blast from the past, sto bi rekli. kad je ovo bilo aktuelno bejah tinejdzer maltene,a uskoro cu u penziju.
  • SUMP

    28.09.2020 16:42
    Godinu dana zatvora za 22 miliona dinara?
    Recite gde toga ima, rado ću robijati godinu dana za te pare, to je otprilike 2 miliona mesečno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.