Albanija poslala verbalnu notu Srbiji zbog Vulinovih izjava, Vulin traži izvinjenje

Premijer Albanije Edi Rama saopštio je da je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje pozvalo ambasadora Srbije u Tirani kako bi mu predao verbalnu notu, nakon izjava srpskog ministra odbrane, Aleksandra Vulina, prenosi Radio slobodna Evropa.
Albanija poslala verbalnu notu Srbiji zbog Vulinovih izjava, Vulin traži izvinjenje
Foto: 021.rs
"Ministarstvo spoljnih poslova Albanije je nastavilo dalje proces, ambasador Srbije je pozvan ili biće pozvan, kako bi se putem verbalne note stavilo do znanja Srbiji da nikakva velika usta u vladi Srbije ne mogu da povrede Vladu Albanije, figuru jednog ministra ili premijera Albanije", kazao je Rama. 
 
U poslednjih mesec dana na sajtu Ministarstva odbrane Srbije objavljeno je šest saopštenja u kojima Vulin, prvi čovek ministarstva kosovske Albance naziva "Šiptarima", ignorišući presudu suda u Srbiji po kojoj je taj termin "politički nekorektan i uvredljiv", prenosi Radio Slobodna Evropa. 
 
Vulin: Neka se Rama izvini za Žutu kuću podršku ubicama iz OVK
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je, povodom verbalne note koju je Ministarstvo spoljnih poslova Albanije uručilo Srbiji zbog njegovih uvreda kojima kvalifikuje Albance, da albanski premijer Edi Rama treba da se izvini za "Žutu kuću i podršku ubicama iz OVK", pa da onda "leči povređenu sujetu". 
 
Vulin je u saopštenju rekao da je premijer Albanije pozvao Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje u pomoć kada je ostao bez argumenata za raspravu, i da to nije "ništa novo, jer je tako bilo kroz istoriju sve do NATO agresije, uvek se nekom kuka za pomoć, a protiv Srba". 
 
"Za zemlju Esad paše Toptanija malo je nesreća većih od Rame, ali to je stvar Albanije, a nesreća koju bi napravila 'velika Albanija' na Balkanu je nesreća svih nas koji na Balkanu živimo, i zato ću se protiv nje boriti pa ma koliko to kvarilo sliku koju je sam o sebi napravio Rama", rekao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.
  • he..he..

    07.10.2020 08:00
    politika
    SPRDIJE ! postavis u fotelju ljude sa mentalnim ostecenjima i bezbrizno vlaaaadaaas...
  • Smrdijestina

    06.10.2020 23:53
    Dogovorena zamajavanje buranije od naroda, dok se u pozadini lapa na veliko. U svakom slucaju Smrdija je jedino objasnjenje za sve ovo.
  • Inspektor Višekruna

    06.10.2020 20:56
    Haos
    Ministar odbrane vodi spoljnu politiku?
    Ali kad pogledam kakav je albanski premijer, nekako mi je lakše!
    Edi Rama shvata Vulina ozbiljno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.