Nakon SAD, i Evropska unija zbog bezakonja neće nadzirati izbor tužilaca na Kosovu

Nakon što je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u petak objavila da se povlači iz procesa nadzora izbora novih članova u Tužilački savet Kosova (KZK) i izbora glavnih tužilaca, iz Kancelarije EU na Kosovu su saopštili i da EU ima svoje dileme sa tim procesom i da će se iz tog razloga takođe povući, sve do njegove potpune revizije, prenosi Koha.
Nakon SAD, i Evropska unija zbog bezakonja neće nadzirati izbor tužilaca na Kosovu
Foto: Pixabay
- Uzeli smo u obzir zabrinutost koju su izrazile Sjedinjene Države. EU takođe ima svoje dileme i odlučila je da se takođe povuče iz procesa, sve dok se ne preispita i ne sprovede u skladu sa relevantnim zakonima i propisima - rekla je portparol Kancelarije EU na Kosovu Dinka Živalj.
 
Američka ambasada je u petak uveče saopštila da se povukla iz procesa nadzora izbora novih članova u KZK, kao i izbora glavnih tužilaca.
 
Kako podseća Kosovo onlajn, Ambasada SAD oštro je reagovala na proces izbora novih članova Tužilačkog saveta Kosova i glavnih tužilaca, pa je iz tog razloga najavila da neće nastaviti nadgledanje takvog procesa.
 
U saopštenju su naveli i da je proces izbora funkcionalno poremećen, jer mu nedostaje transparentnost, kao i da je u sukobu interesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija