Mali: MMF dao zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je Međunarodni monetarni fond dao zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara.
Mali: MMF dao zeleno svetlo za povećanje plata u javnom sektoru
Foto: 021.rs
Mali je za RTS rekao da povećanje neće biti kao prošle godine zbog krize sa korona virusom.
 
Prema njegovim rečima, povećanja će biti i u privatnom sektoru jer je povećana i minimalna zarada.
 
Mali je rekao da se čekaju podaci od prihoda od PDV-a, koji stiže 15. u mesecu, a prema procenama, prihodi su za dve milijarde dinara veći od planiranih.
 
Međunarodni monetarni fond će u saopštenju, posle razgovora sa Vladom Srbije, objaviti i da će Srbija po stopi rasta BDP-a biti prva u Evropi, tvrdi Mali.
  • Steva

    16.10.2020 12:02
    Olešiti privatnika da ima za poslušnika režima (trenutno sns) iz javnih preduzeća (već treća generacija u istom jp jkp). Penzija je za dedu
  • Ja

    16.10.2020 12:00
    Sramota.Povecava plate botovima.Ima 730.000 clanova od toga vecina u JP i drzavnim jaslama.Moraju sve da mu vrate kroz mesecnu clanarinu od plate.Pozdrav za sendvic brigadu.
  • QQjado

    16.10.2020 10:53
    Blago nama, niko nam nije ravan. Da nam SNS potraje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija