Ivica Dačić predsednik Skupštine Srbije, čekaju se imena novih ministara

Predsednik Skupštine Srbije biće lider socijalista, dosadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obraćanja javnosti nakon sednice SNS.
 Ivica Dačić predsednik Skupštine Srbije, čekaju se imena novih ministara
Foto: 021.rs
Vučić je rekao i da će SNS nastaviti saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije, ali u nešto izmenjenom formatu.
 
"Mislim da je važno da Dačić kao iskusni političar rukovodi svima, posebno da razumemo sve ove promene na srpskoj političkoj sceni, kroz antivaksere, anti koronere, odakle tolika mržnja prema migrantima, biće mnogo posla za njega", kazao je Vučić.
 
U Vladi će, najavio je Vučić, pored SNS biti SPS i SPAS. On nije želeo da govori o imenima novih ministara, osim da će biti dva ili tri nova ministarstva.
 
Lider naprednjaka rekao je i da je imao priliku danas da bolje upozna lidera SPAS-a Aleksandra Šapića koji nije tražio ništa, već su razgovarali samo o budućnosti zemlje. SPAS će u novoj vladi imati jedno ministarsko mesto, najavio je Vučić.
 
On je najavio da će svi skupštinski odbori biti formirani u četvrtak, istakavši da "misli da ćemo morati da donesemo mnogo važnih zakona na putu ka EU".
 
Rekao je da bi u petak poslanička grupa podnela zakon o novim ministarstvima, "kojih će biti dva-tri".
 
Nova Vlada biće izglasana sledeće srede, naveo je Vučić. "Ekspoze će biti u sredu, a nakon toga bi vlada bila izglasana", rekao je predsednik Srbije, dodajući da je ostalo još nekih nedoumica o vladi, tj. o ministrima, "ostalo je još dan-dva da sve završimo".
 
Vučić je naveo da je plan nove vlade borba za zdravlje građana - borba protiv epidemije koronavirusa, izgradnju bolnica, povećanje kapaciteta i izgradnju novih kliničkih centara.
 
Među tačkama je i borba za interese Srbije na Kosovu i da bude spremna za razgovore i kompromis i borba protiv mafije.
 
Prethodno je najavio nove izbore, o čemu opširnije OVDE.
 
Kompletno obraćanje predsednika možete pogledati na OVOM LINKU.
  • mmxx

    22.10.2020 16:28
    Q
    25 godina trpimo teror lopovskih gulanfera koji se samo rotiraju na funkcijama. Isti ljudi nesposobni za državu ali pohlepni i ponizni prema stranim službama koje ih drže,već 25 godina kradu ovom narodu iz očiju.Ovo sve treba pohapsiti i u Strazburu tužiti!
  • Pokojni Toza

    21.10.2020 06:06
    Ostaće upamćen u istoriji kao čovek koji je potpisao ocepljenje Kosova!
  • Mojsije

    21.10.2020 05:51
    Ju ju
    Ovaj je dosada svasta radio. Jedino jos nije bio spremacica u mojoj firmi. Bljaak. Za dobru fotelju vredi dati i obraz. A da. On to nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.