Srbija dobija Ministarstvo za selo, na čelu bi mogao da se nađe Milan Krkobabić

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, navodi se u Predlogu zakona o ministarstvima, koji je u skupštinsku proceduru uputila grupa od 167 poslanika.
Srbija dobija Ministarstvo za selo, na čelu bi mogao da se nađe Milan Krkobabić
Foto: 021.rs
Formiraće se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.
 
Na čelu novog Ministarstva za brigu o selu mogao bi se naći Milan Krkobabić, dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, pišu Novosti.
 
List dodaje da će SPAS Aleksandra Šapića najverovatnije dobiti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji. Tu se kao najozbiljniji kandidat za šefa pominje Ratko Dmitrović, koji je na toj listi izabran za poslanika.
 
Nova Vlada Srbije, čije se formiranje očekuje sledeće sedmice, pored pomenuta tri imaće i Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, kao i Ministarstvo za evropske integracije.
 
Takođe, biće i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i Ministarstvo kulture i informisanja.
 
U Predlogu zakona više nema ministarstava bez portfelja.
 
Skupština će o predlogu zakona raspravljati po hitnom postupku u subotu, 24. oktobra, kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana, najavljeno je, u sredu 28. oktobra.
 
Sednica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), posle koje bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude poznat sastav nove Vlade Srbije, biće održana u nedelju, 25. oktobra, u 10 časova.
  • Dejan

    23.10.2020 22:13
    Srb-i
    Hvalite bgd voda, galens, šodros i ostale, dacic vice sansa nam u poljoprivredi a ulaze u policiju. Budzet za poljoprivredu 300 miliona a za zandare 10 milijardi ! Sta dalje pisati. Sad ce piliticki istroseni kurtoni da vode selo iz kog svi beze ! Udbaska zabava za vikend
  • telep

    23.10.2020 20:30
    @w/e
    Telekom je razvukao optiku po celom Novom Sadu. I za razliku od sbba koji vredi maksimum iz koaksijalnog kabela radi na novim tehnologijama. Koristim sbb već 10 godina, nikada nisam imao direktno preko Telekoma internet već preko euneta ADSL, ali Telekom će budućnost dočekati spremniji od sbba
  • w/e

    23.10.2020 19:55
    Telekomunikacije
    Bitno da su telekomunikacije i dalje sa trgovinom i turizmom. Dok sav normalan svet ulaze u telekomunikacije, u Srbiji je to nesto sto ide u istu ruku sa turizmom. Posle se pitamo zasto telekom i dalje (vise od 10 god) ne moze da ponudi vise od 20mbps download-a vecini stanovnistva koji jos uvek nisu u mogucnosti da predju na SBB.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija