Predsedništvo SNS danas o novoj Vladi Srbije

Sednica Predsedništva SNS, nakon koje bi trebalo da bude poznat sastav nove vlade, biće održana danas.
Predsedništvo SNS danas o novoj Vladi Srbije
Foto: 021.rs
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će posle te sednice biti poznat sastav nove vlade.
 
"Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada", rekao je Vučić.
 
Mandatarka Ana Brnabić, prema najavi, svoj kabinet i ekspoze u parlamentu treba da predstavi u sredu, 28. oktobra.
 
Prema Predlogu zakona o ministarstvima, koji je trenutno pred poslanicima, Vladu Srbije će činiti 21 ministarstvo, a tri nova biće Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.
 
Ostaju ministarstva finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.
 
Ostaće i ministarstvo pravde, zatim državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulture i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.
 
Predlog zakona o ministarstvima u skupštinsku proceduru je uputilo 167 poslanika sa liste “Aleksandar Vučić - za našu decu.
  • .

    25.10.2020 09:45
    Đekna još nije...
  • Boco

    25.10.2020 08:59
    Sve ostaje isto. Samo pijuni menjaju mesta.
  • Ivan

    25.10.2020 08:47
    I konačno počinje Cirkus Kolorado,sve sa Vulinom na čelu.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija