Ko je Toma Mona - hotelijer u ministarstvu građevinarstva

Tomislav Momirović, javnosti poznatiji kao Toma Mona, imenovan je danas za novog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Rođen je 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 
 
Javnosti je postao poznat prošle godine, kada su njegovi roditelji i vlasnici kompanije "Mona" Nada i Đorđe Momirović odlučili da biznis prepuste sinovima Tomislavu i Urošu. Kompaniju su naslednici ravnopravno podelili, Urošu je pripala modna industrija, Tomislavu hotelijerstvo.
 
Tako je Tomislavu u ruke otišao luksuzni hotel na Zlatiboru koji je otvoren 2007, zatim hotel na Javoru i apartman u Budvi, kao i hotel u centru Beograda, ali i onaj novi sa 170 soba i 200 zaposlenih, takođe u prestonici.
 
Momirović je i suvlasnik kompanije "Milto", direktor je preduzeća "Mona plaza", jedan je od suvlasnika fondacije "Osmeh na dar", ima indirektno vlasništvo u "Abakus investmentu", a direktor je i preduzeća "Mona properties".
 
Godine 2017. Uroš Momirović tražio je da se smanji minimalac u Srbiji, a u odbrani brata u raspravi na Tviteru, na kojem je izuzetno aktivan, pridružio se i Tomislav, koji je otkrio da "Mona" "ima jedan hotel u kojem dosta ljudi radi na minimumu" (radi se o hotelu na planinini Javor, pored Ivanjice).
 
"Kada su povećali minimalac poslednji put bili smo u dilemi, zatvoriti ili otpustiti deo", napisao je Tomislav Momirović i dodao da naposletku odlučio da "ipak ne zatvori hotel, nego da smanji troškove.
 
Slična situacija dogodila se i u toku kovid krize, pa mu se otad često uz ime prišiva i "korona".
 
Momirović je nedavno na društvenim mrežama rekao da njegova kompanija finansijski ne može da izdrži pritisak korone, te da će morati da deli otkaze radnicima. 
 
Zbog toga je danima najoštrije kritikovan na društvenim mrežama, jer je predstavnik jedne od najimućnijih porodica i najboljih domaćih kompanija i smatralo se da bi sa obzirom na to, trebalo da ima razumevanja prema onima koji imaju neuporedivo manje.
 
Između ostalog, aktivno učestvuje u poslovnom udruženju HORES (Udruženje hotelijera i restoratera), gde se od 2013. nalazi na poziciji predsednika skupštine. Jedno vreme je bio i predsednik Upravnog odbora ovog udruženja.
 
Nakon sednice Predsedništva SNS, Momirović se oglasio na Tviteru i izjavio da mu je čast da prihvati mesto ministra.
  • Lola

    14.04.2022 21:15
    TOMA GLUPOST
    NITI JE hotelijer, NIti ministar,
    GLUPAN!
  • Freeman

    13.12.2020 16:25
    Sprdacina
    Sprdacina od drzave. Kad svi odemo odavde,oni nece imati od cega da zive, jer su nesposobni a tad nece imati od koga da kradu. Svaka drzava ima svoju mafiju, a ovde mafija ima svoju drzavu
  • Radesrb

    26.10.2020 15:58
    Prosveta nikog ne interesuje, ili neće zbog vanrednog stanja ili ne može mnogo da se ukrade, po meni prvo je trebalo ministra prosvete postaviti iz dobro poznatih razloga, ali ja ne bih menjao čoveka koji već zna o čemu se radi i kako se odvija nastava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.