Aleksandar Antić šef "Koridora Srbije", Slavica Đukić Dejanović postaje specijalna savetnica Dačića

Odlazeći ministar energetike i potpredsednik SPS Aleksandar Antić najverovatnije će biti novi direktor "Koridora Srbije", a njegova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović seli se u Skupštinu Srbije kao specijalni savetnik Ivice Dačića, saznaje "Blic".
Ujedno, potpredsednik SPS Branko Ružić biće prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnologije a predsednik opštine Surdulica Novica Tončev biće ministar bez portfelja. Šef vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović ostaće direktor "Srbijagasa".
 
"Blic" piše da su ovim su sklopljene sve kockice oko učešća SPS u vlasti, a novi ministri će sutra položiti zakletvu nakon što Ana Brnabić izloži ekspoze.
 
Nova Vlada Srbije biće formirana u sredu, 28. oktobra, nakon što Narodna skupština usvoji Predlog zakona o ministarstvima. Kabinet Ane Brnabić činiće 21 resor, a biće i ministara bez portfelja.
 
Socijalisti su, u novoj raspodeli karata, ostali bez tri ministarska mesta, pa će umesto dosadašnjih pet, imati dva - Ružića i Tončeva, kao i funkciju predsednika Skupštine koju obavlja Dačić. U Vladi koja odbrojava poslednje dane, SPS je imao četiri resora (spoljne poslove, energetiku, državnu upravu i lokalnu samupravu i zaštitu životne sredine), kao i poziciju ministra bez portfelja.
  • Beg

    27.10.2020 23:25
    Pohlepa
    Čemu koalicija sps-js, kad sva rukovodeća mesta pripadnu SpS-u.
    Jedinstvenu Srbiju pominju samo dok ne prođu izbori. E moj Palma...
  • IZ SREMA

    27.10.2020 20:57
    MLADI KADAR
    Pobogu, koliko ta Slavica Djukic Dejanovic IMA GODINA??? Zar njoj nije vreme da ide u penziju?
    I sta ona ima da savetuje Vucica, po zanimanju je neuropsijatar???
  • Smrdijestina

    27.10.2020 18:24
    Zar nije Babic sef koridora Smrdije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija