Ružić: Za sada nema razloga da se sa kombinovane pređe na onlajn nastavu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da za sada nema razloga da se sa kombinovane pređe na onlajn nastavu i dodao da će se pratiti situacija sa korona virusom i da će, u dogovoru sa Kriznim štabom, Vlada Srbije doneti odgovarajuće odluke.
"Za sada nema razloga za zaustavljanje života i mi moramo da imamo i alternativna rešenja. Kontinuitet sticanja znanja i uopšte funkcionisanja sistema obrazovanja će biti obezbeđen, a referentni organi, pre svega Krizni štab, biće orjentir za sve nas kada ćemo, da li ćemo i na koji način promeniti pristup ovoj temi", kazao je Ružić novinarima na Mašinskom fakultetu.
 
On je rekao da za sada za to nema razloga i dodao da dnevno razmatraju podatke, a istakao je da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.
 
"Ti pokazatelji govore da smo napravili dobru branu, da smo merama odgovorili na taj izazov, ali svakako smo alarmirani situacijom u okruženju, kao i u razvijenim zemljama Zapadne Evrope. Pratićemo situaciju i u dogovoru sa Kriznim štabom Vlada će donositi odgovarajuće odluke", rekao je Ružić.   
  • Mama

    01.11.2020 00:20
    U pravu je, šta ste ga odmah napali. Nisam ni ja baš zadovoljna predlogom ministra ali to ne znači da sve što kaže treba odmah proglasiti za katastrofu.
  • Xxxx

    31.10.2020 23:09
    Onda ministre, dnevnik u ruke i u učionicu! A da,ne znaš kako izgleda dnevnik!
  • Remus

    31.10.2020 20:08
    Supertalentovani Ruzic je za 15-ak minuta zestoke pripreme. tokom rucka, postao strucnjak za celokupno obrazovanje cele jedne drzave u vreme pandemije i to na svim nivoima. Da su ga delegirali da postane astronaut i sleti na Mesec verovatno bi imao jos kracu pripremu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.