Zorana Mihajlović udaljila Dušana Bajatovića sa sastanka

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora, a pre kraja skupa Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, udaljen je sa sastanka, kako je saopšteno, "zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije".
U saopštenju nije navedno šta je Bajatoviću konkretno zamereno.
 
Dodaje se da se direktor Transportgasa Stevan Dukić nije odazvao sastanku, zbog čega će "biti pozvan na odgovornost".
 
Ministarka je kazala da javna preduzeća iz tog resora neće moći da rade kao do sada, odnosno da očekuje brži i efikasniji rad, stoji u saopštenju.
 
Ona je tokom današnjeg sastanka, na kojem je predstavila svoj tim i principe rada u budućem periodu, navela da od direktora očekuje da se "odgovorno ponašaju". 
 
"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je Mihajlović.
 
Sastanku su prisustovali direktori Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija" Bojan Atlagić, Elektromreže Srbije Jelena Matejić, Transnafte Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Djen Siming, generalni direktor kineske kompanije Zidjin.
  • Dr Miggyy

    01.11.2020 09:43
    ДА СЕ ЗНА! ШУТ НЕ СА РОГАТИМ?
    Нова влада је кренула оштро, министарка Михајловић удаљила је директора Србијагаса са састанка уз помоћ обезбеђења, јер на састанак је приступио персонално сасвим сам. Министарка заборавила да је Бајатовић све и свја у Србији што се тиче природног, а руског, гаса и да је сам себи довољан. Пре четири године иста владина чиновница хтела је да смени Бајатовића са функције, па је добила "шамар" по великом носу, променили јој ресор у влади од енергетичара постаде грађевинка. Да ли је овим дошло до наплате ранијих дугова од стране ојачале плаве министарке? Да, зло се памти, а на штету коме, слабијем наравно. Разрачунавање је кренуло сасвим на време?
  • W4E5

    01.11.2020 08:29
    Pokrali ste sve sto ste mogli, samo šahtove jos niste skinuli sa ulica. Udaljavanje nekog sa sastanka treba da nam bude signal da okrecete list, ma ajde bre
  • Ja

    01.11.2020 08:17
    Sps propo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.