Novi sastanak Kriznog štaba od nedelje, među sugestijama i utišavanje muzike da bi gosti manje vikali

Zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi, u zatvorenim i otvorenim prostorima, mada uz brojne izuzetke, dok su srednjoškolci i đaci iz Vojvodine dobili nepredviđeni jesenji mini raspust od 11. do 15. novembra.
Ove mere donete su na sastanku Kriznog štaba koji je održan u petak, ali bi nove, prema svemu sudeći, mogle da budu na stolu članova ovog tela već narednih dana. To je obelodanio i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
 
"Lokalni krizni štabovi mogu da donose individualne odluke, ali Beograd s obzirom na svoju veličinu te odluke donosi zajedno sa Republičkim kriznim štabom. Novo zasedanje Kriznog štaba je zakazano za početak sledeće nedelje i u skladu sa situacijom donosićemo određene mere. Jedna od sugestija je da se u ugostiteljskim objektima smanji glasnoća muzike, jer ona podstiče goste na glasno pričanje i na taj način pojačano širenje zaraze", rekao je Radojičić, prenosi Blic.
 
Druga mera koja bi mogla da bude ponovo predložena, a koju svi pokušavaju da izbegnu, svakako je skraćivanje radnog vremena kafića i drugih ugostiteljskih objekata.
 
Naravno, sve će umnogome zavisiti od brojeva narednih dana: kako novozaraženih, tako i onih pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje, ali i broja preminulih.
 
"Sa odlukom o eventualnom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ili njihovom zatvaranju, sačekaćemo dva-tri dana", rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Podsetimo, juče je u Srbiji zabeleženo rekordnih 2.677 novoobolelih u roku od 24 časa. Predsednik Vučić je juče najavio da će broj novozaraženih dana biti oko 
  • Proleter

    10.11.2020 18:25
    Tako je
    Počupajte kablove, ne točite alkohol pa nek rade kafići 24/7
  • /

    09.11.2020 16:23
    /
    da se ispravim
    @pa secate se kako je bilo 90-ih.
  • More

    09.11.2020 02:41
    Mars
    Zabranjeno vise od pet osoba u zatvorenom prostoru a vrtici prepuni dece -na stotine dece i roditelja dnevno-gde su vam sada potvrde rAdno angazovanih roditelja?
    Sve vise zarazenih zaposlenih i roditelja-da li ste normalni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija