Vulin: Policija tokom demonstracija pokazala veliku uzdržanost

Skupštinski odbor za odbranu i unutrašnje poslove usvojio je danas izveštaj o radu MUP-a za period od jula do septembra 2020. godine, a ministar Aleksandar Vulin je rekao da policija mora da bude zaštićena i da je tokom demonstracija pokazala veliku uzdržanost.
Vulin: Policija tokom demonstracija pokazala veliku uzdržanost
Foto: 021.rs
Vulin je, predstavljajući izveštaj o radu, rekao da je u odnosu na isti period 2019. godine smanjen broj krivičnih dela za 13,1 odsto, a da je procenat rasvetljavanja poboljšan sa 54,2 na 55,8 odsto, navodeći da su rasvetljene dve likvidacije osoba iz kriminogenih sredina koje su se dogodile na Novom Beogradu i u Kaluđerici.
 
"Obe likvidacije su u kratkom periodu rešene i to govori o stručnosti i posvećenosti", rekao je.
 
Prema njegovim rečima, broj svih krivična dela je u padu osim kada je reč o narušavanju javnog reda i mira i tu je ukazao na, kako je rekao, "rušilačke demonstracije u Beogradu".
 
On je zahvalio članovima Odbora što su najavili da će biti podrška radu MUP-a i najavljenoj borbi protiv mafije, navodeći da se često i javnosti pravi ružna percepcija da je svako nasilje nad policajcem opravdano.
 
"Policajac mora da bude zaštićen i u javnosti mora da se stvori jedna normalna percepcija. Nije normalno napasti policajca, bacati metalnu ogradu na njega ispred skupštine, polomiti mu noge. Tu nema opravdanja", rekao je Vulin.
 
On je dodao da je na demonstracije ispred skupštine "svaki huligan došao sa idejom da nekog povredi, a da je policija pokazala veliku uzdržanost".
 
"Ogromno priznanje starešinama što su izdržali i što su dali sve vreme da se huligani povuku i da se izbegne sukob", rekao je Vulin.
 
Ministar je u tom kontekstu rekao da je javnost mogla da vidi kako su se policajci ponašali prema agresivnim demonstrantima u Berlinu, Parizu i nekim drugim evropskim gradovima.
 
Vulin je, odgovarajući na pitanje članova Odbora o bezbednosnoj izloženost predsednika Aleksandra Vučića, rekao da je on neprekidno na meti onih protiv kojih ova država mora da se bori.
 
"Mislim na mafiju i organizovani kriminal. Svakom je jasno da je Aleksandar Vučić ključni čovek za borbu protiv organizovanog kriminala. Čovek čiji politički autoritet najbrže stavlja sve resurse države u borbu protiv organizovanog kriminala i mafije, naravno da je najviše izložen, kao i članovi njegove porodice", rekao je Vulin.
  • Smrdijestina

    16.11.2020 23:59
    Kakva sprdacina od ministra, policije i drzave u celini!
  • Vlada

    16.11.2020 17:52
    Više i nije zanimljivo śta ovaj lupa, ali mi uvek on prođe kroz misao kad neka budala spomene vojni rok...rat i slično...verovatno misle na vojni rok od 15 dana...a na rat da će ovakvi kao ova zamlata ići u prvim redovima...
  • Klisanac

    16.11.2020 15:32
    Svjaaaaati Bozeeeee, svjaaaatiiii!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija