Forum beogradskih gimnazija: Testirajte učenike i nastavnike, ili zatvarajte škole

Forum beogradskih gimnazija saopštio je danas da od ministra prosvete Branka Ružića očekuje da se na sednici Vlade Srbije i Kriznog štaba založi da se svim nastavnicima, kod kojih se pojavljuju blagi simptomi respiratornih infekcija, omogući testiranje na kovid 19 o trošku zdravstvenog osiguranja.
Forum beogradskih gimnazija: Testirajte učenike i nastavnike, ili zatvarajte škole
Foto: Pixabay
Forum navodi da bi u gradovima koji se smatraju žarištima infekcije trebalo hitno da se uvede nasumično testiranje nastavnika i učenika, piše u saopštenju. Ovaj Forum je danas uputio dopis Ministarstvu prosvete u kojem je istakao da je zadatak Ministarstva da zaštiti zdravlje i živote nastavnika i učenika.
 
Prema informacijama kojima raspolaže Forum beogradskih gimnazija, prethodnih dana velikom broju nastavnika i učenika koji su pokušali da se testiraju na kovid 19 sa blagim simptomima respiratornih infekcija to nije omogućeno, što bi posledično moglo ugroziti zdravlje ostalih učesnika u obrazovno vaspitnom procesu.
 
Forum beogradskih gimnazija smatra da, ukoliko država nije u mogućnosti da obezbedi testiranje nastavnika i učenika, jedini način da se sačuva obrazovni sistem je hitan prelazak na onlajn nastavu.
  • Igor

    20.11.2020 08:30
    Kod nas u skoli je reklo ko se razboli da prvo mora dokazati da se razboleo u skoli. A onda nam sleduje 65% plate jer smo bolesni. Rezultat? Nema korone, bar na papiru. Genijalno! Sto bi rekao drug Dzugasvili, nema celovjek, nema problem!
  • Joca

    20.11.2020 07:03
    Bahato
    Novac iz zdravstva se godinama trosi bahato, kad novca treba za zdravlje nacije uvek se nekako stedljivo kalkulise i zateze, te novca nema. Ocigledno da se pristup trosenju zdravstvenog dinara mora menjati. Primecujem da zdravstvo ne odlazi u skole, visokobrazovne institucije i mnogobrojne radne kolektive da uzme briseve. Vec maltretira naciju da stoji u redovima i ceka po ambulantama. Pristup se mora hitno menjati. Ministar je odgovoran za lose funkcionisanje zdravstva a ne gradjanin zato sto se razboleo, u sta nas uporno ubedjuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.