U Beogradu bolnice pune, lakše pacijente prebacuju u Niš i Kragujevac

Lakši pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu danas će biće prebačeni u privremene bolnice u Nišu, Kragujevacu, a sutra u Nišku banju, kako bi se oslobodili kapaciteti u Beogradu za najteže pacijente, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
U Beogradu bolnice pune, lakše pacijente prebacuju u Niš i Kragujevac
Foto: Pixabay
On je na sastanku s direktorima kovid bolnica rekao da Beograd ima najveće problem sa bolničkim kapacitetima.
 
"Dogovorili smo se da jedan broj mesta bude oslobođen u Beogradu i oni će biti za teže pacijente. Lakši pacijenti sutra će ići u Nišku banju, a od danas u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka.
 
Kako kaže, prvi pacijenti će krenuti iz Beograda u narednih pola sata ili sat, da bi mogli najteži pacijenti da ostanu u Beogradu.
 
"Otvara se kovid bolnica u Leskovcu, a danas ćemo uputiti dodatne respiratore u bolnice u Kraljevu i Loznici koje popunjavaju kapacitete u intenzivnim negama", naveo je Lončar.
 
Napominje da nikada nije bilo više pregleda nego za poslednja 24 sata, ni pozitivnih pacijenata, ni onih koji zahtevaju bolničko lečenje.
 
Ministar je rekao da je Vlada Srbije danas usvojila predloge mera zdravstvenog Kriznog štaba i da se skraćuje radno vreme do 18 sati svih kafića, restorana, tržnih centara, a da će nastaviti da rade apoteke i benzinske pumpe.
 
Propisano je, kako je rekao, obavezno korištenje maski na zatvorenom ili otvorenom gde ne može da se spreči kontakt - pešačke zone, raskrsnice.
 
Trenutno su 1.402 zdravstvena radnika zaražena virusom korona, od toga je 53 na bolničkom lečenju, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
  • Dragana.

    21.11.2020 22:58
    Ne znam koliko puta vam moram govoriti da ovaj virus nije kao kuga pa da se na sahrani desi masovno obolevanje.


    Index prenosivosti ovog virusa je 3 prema 8,znači nema ind prenosivosti kao kuga ili kao Variola Vera 15 prema 35.


    Videli smo da se nije desilo masovno obolevanje kada je bila sahrana Amfilohija.



    Pričate o nekim 12000-15000 zaraženih za 15dana i to zbog sahrane Irineja i zbog toga ispadate kao da ste paničari i da ste upali u masovno histerisanje oko virusa.




    Naravno krizni štab može da pokaže u preseku bilo koji broj zaraženih za 15dana.
  • Od

    21.11.2020 15:41
    Nedelje
    Ih slobodno premestajte na groblje posle ove zurke na sahrani
  • Marinko

    21.11.2020 14:56
    Uozbiljite se
    Ljudi su u panici jer su nam kapaciteti skoro puni i zdravstveni sistem je pred pucanjem. Na nama je sada da se maksimalno uozbiljimo, da poštujemo mere propisane protiv koronarnog čirusa i da izbegavamo kontakte i masovna okupljanja. Nadam se da će ovaj treći talas koronarnog da se završi što pre. Čirus nam se uvukao pod kožu. Nadamo se kraju ovog ludila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.