Ružić: Moguće usklađivanje školskog kalendara Vojvodine i ostatka Srbije zbog raspusta od 21. decembra

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da ceo školski sistem neće preći na onlajn i da se sa Kriznim štabom razmišlja i da postoji ideja da se unificiraju kalendar Vojvodine sa ostatkom Srbije u pogledu raspusta i da on bude od 21. decembra do 20. januara, kako bi se obuhvatili svi praznici.
Ružić: Moguće usklađivanje školskog kalendara Vojvodine i ostatka Srbije zbog raspusta od 21. decembra
Foto: 021
Ružić je za RTS rekao da će se možda i danas sagledati preporuka da li bi mogla da se opredeli onlajn nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole, kao i za srednjoškolce.
 
On je rekao da lokalne samouprave u kojima se uvodi vanredna situacija moraju da obaveste nadležne školske uprave ako žele da se prebace na onlajn nastavu.
 
"Treba zanemariti ideju da se škole zatvaraju, škole se ne zatvaraju, može samo da se pređe na model onlajn nastave", rekao je Ružić.
  • nikola

    23.11.2020 23:30
    TABULA RASA na kvadrat. Deca iako hvala Bogu nemaju tezih simptoma PRENOSE zarazu. Nas dragi ministar se na slikama smeje kao da je u svatovima ili kao da mu je tast opet kupio stan od 220 m2 sa 45.000 din mesecne penzije. Nije mu jasno da ce njega prozivati kada uklavire odakle ide zarazavanje.
  • Ogi

    23.11.2020 16:31
    Oma se vidi da je ovaj Ružić čoek od struke...
  • Radosno detinjstvo

    23.11.2020 14:38
    Sve redom vas treba tužiti. Vi ste krivi za sve veći broz zaraženih. Zašto mucite decu,pa dokle? Cifre su vrtoglave a vi razmišljate,pravo pitanje je da li imate čime da razmišljate? Sve redom pohapsiti počev od ministara pa do one sto pojede prase za obrok sto tvrdi da je sitaucija u školama i vrtićima pod kontrolom. Nemaju ni maske ni rukavice ni sredstva za dezinfekciju pa donose same od kuće. Objavite koliko stvarno imamo zaraženih u školama i vrtićima samo na teritoriji NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija