Naredne tri godine lakše do posla u javnom sektoru

Posao u javnom sektoru najmanje naredne tri godine dobijaće se nešto lakše, pišu "Novosti".
Naredne tri godine lakše do posla u javnom sektoru
Foto: Pixabay
Predlogom zakona o budžetskom sistemu predviđeno je popuštanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru koja je važila od 2013. godine, navodi ovaj list.
 
Korisnici javnih sredstava od januara 2021. godine moći će, navode Novosti, bez posebnog odobrenja da prime na neodređeno vreme, ili pripravnika na određeno, do 70 odsto od broja zaposlenih kojima je po bilo kom osnovu prestao rad na neodređeno tokom prethodne godine.
 
Novina je i da će ubuduće broj angažovanih radnika po raznim formama rada na određeno, osim pripravnika, ne sme da prelazi 10 odsto kolektiva zaposlenih "za stalno", navode "Novosti". 
 
Uslov je da institucija koja zapošljava nove radnike ima dovoljno sredstva za njihove plate, poreze i doprinose. Ukoliko žele da zaposle više od 70 odsto broja onih koji su otišli za to moraju da dobiju odobrenje vladine komisije.
 
Podsetimo, kako smo nedavno pisali, vlast zbog izbora ponovo povećava plate zaposlenima u javnom sektoru o čemu više možete čitati OVDE.
  • Miki

    24.11.2020 16:16
    Aha
    Da, jer je poenta jacati drzavni sektor. Privatnike treba iskoreniti, nametnuti im jos vece poreze i obaveze... Tako to radi "prava" drzava. Sramota
  • Kristi

    24.11.2020 15:52
    Kome?
  • Koja

    24.11.2020 15:03
    Je li ovo šala?
    Hahahahahahahaha...
    Je li ovo šala? Pošto se smejem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.