Pelemiš: Neće imati ko da nas leči, nositi maske napolju

Infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, rekao je danas da maske treba nositi i na otvorenom.
Pelemiš: Neće imati ko da nas leči, nositi maske napolju
Foto: 021.rs
On je naglasio da ako postojeće mere ne daju rezultat da će doći do njihovog pooštravanja.
 
Pelemiš je kazao i da Krizni štab prati situaciju na satnom nivou i da će mere biti pooštrene ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji.
 
"Maska, maska i maska. Ona treba da bude sastavni deo garderobe. Maska i unutra i na otvorenom. Ja ne znam zašto je to toliko teško. Ceo svet, vidite, nosi masku i na otvorenom. Uradite to. Neće imati ko da nas leči", apelovao je Pelemiš na stanovništvo nakon sastanka direkora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.
 
Pelemiš je rekao da je svestan da nekima mere koje su donete, a koje su danas stupile na snagu teško padaju, ali i istakao ako opet dođe do pogoršanja, da će biti novih.
 
"Naravno, ove mere koje smo doneli nekima teško padaju. Odmah da vam kažem da će Krizni štab na satnom nivou razmatrati sistuaciju, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, pooštravaćemo mere. Inače, ovako zdravstveni sistem ne može da izdrži", naglasio je Pelemiš, a prenosi "Nova.rs".
  • Maskiran

    24.11.2020 21:36
    Nosim ja masku napolju ali je ne nose ni unutra ni napolju:
    - popovi
    - politicari
    - kladionicari
    - policija
    - kafedzije i posetioci

    nego nemate muda da na njih "dignete nogu" kao na nosioce srpske ekonomije i vozdizace BDP-a
  • v

    24.11.2020 21:24
    Ovaj kao pao s marsa. Virus se širi u velikim kolektivima i zatvorenom prostoru. A svaljivanje odgovornosti na to da li se napolju nosi maska ili ne je čisto prebacivanje krivice na građane, da se ne bi videlo da epidemija ustvari ne može da se zaustavi.
  • Ma

    24.11.2020 19:49
    Ajde
    Covek udise kiseonik a izdise ugljen dioksid—-bar je bilo tako
    Kako je sada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.