Tužilaštvo obustavlja postupke protiv direktora 300 škola koji su tražili da učenici nose maske

Tužilaštvo je u saradnji sa Ministarstvom pravde odlučilo da obustavi postupke protiv direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola koje je predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić tužio jer su tražili da učenici u školi nose maske.
To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Društva direktora škola Srbije sa ministrom prosvete Brankom Ružićem.
 
List "Danas" piše da je Društvo direktora odustalo od podnošenja kontratužbe protiv predsednika pomenutog sindikata jer je problem rešen.
 
Ružić se danas sastao sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.
 
Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnijeg sredstva zaštite, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 
Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupke po predmetnoj krivičnoj prijavi.
 
"Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti", kazao je Ružić.
 
Opširnije o celom slučaju možete pročitati u tekstu OVDE.
  • Goca

    26.11.2020 07:33
    @Mucenik
    Pa zasto dozvoljavas da te muce i da pises ovakve komentare. Pa gde ce ti dusa???
  • Goca

    26.11.2020 07:27
    @goran f - Bravo za komentar
    Svaka cast Gorane! Tako komentarisu hrabri ljudi! I oni koji koriste svoj mozak.
  • ARMAGEDON

    25.11.2020 14:15
    A ZAKON, A USTAV
    u Srbiji to očigledno ne postoji!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija