Traže i da mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu

"Apelujemo na roditelje da nas podrže u nastojanju da i mlađi razredi osnovnih škola, kao deo obrazovnog sistema, pređu na onlajn nastavu, dok nas još ima zdravih, kako bismo mogli da nastavimo nastavni proces, koji održavamo sa velikim naporima i u otežanim uslovima", saopšteno je danas iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.
Traže i da mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu
Foto: Pixabay
USPRS je u saopštenju ocenio da Кrizni štab izgleda nije planirao niti razmatrao promene u načinu odvijanja nastave za mlađe razrede osnovnih škola, iako su preporučili da stariji osnovci i srednjoškolci pređu na onlajn nastavu.
 
"Nameće se pitanje da li su učitelji zaboravljeni ili potpuno zanemareni kao deo obrazovno-vaspitnog procesa ili je Vrhovna komanda, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nas izbrisala iz brojnog stanja, kako bismo bili žrtvovani za spas obrazovanja, ili smo možda mi koji radimo u 'nižim' razredima građani nižeg staleža, nedostojni prava prelaska na onlajn nastavu", pitaju u USPRS.
 
U tom sindikatu zatražili su podršku roditelja oko inicijative da i mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu, navodeći da su i mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa aktivna.
  • Viki

    28.11.2020 15:42
    Prema Vladinom komentaru jedno dete zauzima prostor od 100m kvadratnih, puta 15 učenika...imamo li mi tolike učionice?
  • Viki

    28.11.2020 15:05
    To samo krizni štab zna da su škole najbezbednije mesto. Gledam tinejdžere u školskom dvorištu kako piju sok iz jedne flaše i dele cigaretu. Kad zvoni - izljube se sa svima iz ostalih odeljenja. Masku na času ne nosi niko, jer je dr Kon rekao da tako može i to je sad njihovo pravo. Slave se rođendani, jer roditelji ne mogu deci ništa da odbiju. Deca izmešaju u školi sve viruse, pa ih onda nose kući i sahranjuju babe i dede, a roditelje šalju u bolnice. Imam konkretne primere u svom odeljenju. Decu ne testiraju pa zato ima samo 2% zaraženih. Neće deca zaraziti samo profesore nego će virus doneti u vašu kuću. Mi, profesori što ranije crknemo - u proseku nam je bolji kvalitet života, nemojte se za nas sekirati. Brinite o tome gde su vam deca koju ste poslali da ih isključivo škola vaspitava, a zaboravili ste da je to prvenstveno vaša obaveza.
  • Milena

    27.11.2020 03:01
    Sramota
    Sram vas bilo, na minimalac onda svi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija