U zatvorima u Srbiji zaražena 53 osuđenika

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, koja rukovodi svim zatvorima, za Tanjug kažu da u ovom trenutku ima ukupno 53 zaražena osuđenika i svi su smešteni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.
 U zatvorima u Srbiji zaražena 53 osuđenika
Foto: 021.rs
"Imajući u vidu da se u celom sistemu izvršenja trenutno nalazi 10.660 lica lišenih slobode, ova 53 lica čine 0,4 odsto od ukupne populacije", navode u Upravi. 
 
Ukazuju na to da su među ovom grupom i novoprimljena lica za koje je antigenskim testom utvrđeno prisustvo virusa odmah po dolasku u ustanovu, kao i kod onih lica koja se već nalaze u karantinu koji je uveden kao mera prevencije u svim zavodima od marta meseca. 
 
"Svi se osećaju dobro, uglavnom bez izraženih simptoma, i nalaze se pod pojačanim medicinskim nadzorom u posebnom paviljonu koji je prilagođen za lica obolela od ove infekcije", navode u Upravi i dodaju da njihovo lečenje obavljaju lekari ove bolnice u saradnji sa lekarima Infektivne klinike KC Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". 
 
Beogradski centar za ljudska prava podneo je poslanicima u Narodnoj skupštini i Vladi Srbije inicijativu za donošenje zakona o amnestiji po hitnom postupku, u okviru borbe protiv epidemije virusa kovid 19 u Srbiji, tvrdeći da se u zatvorima kontinuirano povećava broj zaraženih osuđenika. 
 
Iz tog centra se traži da se zakonom o amnestiji oslobode od daljeg izdržavanja kazne osuđeni za lakša krivična dela kojima je ostalo po par meseci do isteka pune zatvorske kazne, a radi rasterećenja zatvorskih kapaciteta.
 
Centar je narodnim poslanicima i Vladi Srbije predložio da između ostalog posebno razmotre oslobođenje od daljeg izvršenja kazne lica osuđenih na kaznu zatvora dužu od tri godine, kojima će na dan stupanja na snagu zakona o amnestiji preostati manje od tri meseca izdržavanja kazne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.