Lončar: Može se desiti da ne bude mesta u bolnicama ako nastavimo da ne poštujemo mere

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je u Srbiji korona virusom zaraženo 2.340 zdravstvenih radnika, a na bolničkom lečenju ih je 62.
Gostujući na RTS-u, Lončar je rekao da epidemiju možemo da stavimo pod kontrolu samo ako se svi građani ujedine sa medicinskim radnicima u borbi protiv korona virusa, tako što će narednih nekoliko nedelja izbegavati sve kontakte.
 
On je istakao da je potpuno zatvaranje jedina mera za koju sa sigurnošću može da se kaže da će dati rezultat, što se videlo na dosta primera u Evropi i svetu.
 
Rekao je da zasad ima mesta za sve pacijente, ali da ne mogu svi oboleli iz Beograda da budu zbrinuti u tom gradu.
 
"Cilj je da svaki pacijent kome je potrebno bolničko lečenje dobije krevet, terapiju i osoblje koje brine o njemu, a da li će to biti u Beogradu ili negde drugo zavisi od više faktora", rekao je Lončar i zamolio pacijente da zbog toga ne prave probleme.
 
Istakao je da u kovid bolnicama nema poseta i upitao je kakva je razlika u tome da li je neko smešten u Beogradu ili u nekom drugom gradu, kad se sa članovima porodice može čuti samo telefonom.
 
Na pitanje može li se desiti da nema mesta u bolnicama, rekao je da može ako nastavimo da ne poštujemo mere.
 
"Ne postoji sistem na svetu koji može da izdrži da se u kratkom roku zarazi veći deo države, a to se dešava ako se ne pridržavamo mera, to je suština svega", kazao je Lončar.
  • B

    27.11.2020 20:28
    bumbar
    važno da mi imamo puteve pa sad lepo polegaćemo na Miošs Velikog pa gazite do sutra
  • Ana

    27.11.2020 17:21
    dr Smrt
    Taj kompromitovani čovek ne sme da bude na čelu zdravstva! Taj, ne znam kako bih ga nazvala, osim njegovim nadimkom dr Smrt, je uništio zdravstveni sistem, obezvredio lekare, omogućio najgoru korupciju i kriminal! Bolnice se raspadaju, ništa nema od lekova i opreme, ne daj Bože da moraš na bolničko lečenje. Pa u wc se ne može ući, sestre drske, lekari niti znaju, niti hoće da pomognu, ne možeš im prići a da ti ne saspu svu aroganciju. Trula je ova država, prodana, uništena, a zdravstvo je samo jedan deo njene sveopšte propasti. Sramota me i predsednika i vlade i neobrazovanih ministara. Ovde su na pozicijama najgori među najgorima!
  • ff

    27.11.2020 14:25
    čestitam
    Možda da ste mere uveli ranije umesto što ste stalno cinculirali ? Svo vreme su vam važniji novci od građana. Jbl vas ekonomija koja nije vredna ni jednoga života. Pitajte o ekonomiji porodice preminulih. Stalno ste odlagali uvođenje mera i sada, naravno, opet će građani biti krivi što nema mesta u bolnicama. Kada smo imali manji broj obolelih na sva zvona ste tamburali kako smo najbolji u okruženju, u Evropi i za to ste vi i Zvončica bili zaslužni, a kada se slika "pokvarila", nema vaše krivice zbog nerada i nedonošenja pravovremenih odluka, već hajdemo prozivati građane i kukati. E sada kada nečiji član porodice premine jer mu je zdravstveni sistem ZBOG VAS , nesposobnjakovići jedni, nedostupan.... Ostaje im da se nadaju da je pravda dostižna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.