Ivanuša: Srbija po broju novoobolelih među vodećim zemljama

Predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša upozorio je danas da je situacija u Srbiji sa korona virusom veoma ozbiljna.
Kako je naveo, Srbija je u proteklih sedam dana po broju novoobolelih na 100.000 stanovnika među tri vodeće zemlje.
 
"Mere koje su na snazi delimično su odradile svoj posao, ali tu smo gde smo", rekao je Ivanuša za TV Prva i ukazao da su po broju novoobolelih prve Gruzija, Andora, Luksemburg, Srbija, Slovenija, Hrvatska i Austrija.
 
"Situacija se i dalje pogoršava, videćemo za nedelju dana gde smo, ali po broju obolelih, plašim se da će potrajati duže. Potrajaće, ne verujem da će sredinom decemba biti bolje nego sada", ukazao je Ivanuša.
  • Mučenik

    28.11.2020 07:51
    У СВЕМУ ШАМПИОНИ?
    До сада је вођа причао да је Србија шампион Европе по расту БДП (реално има међу најнижима по глави становника, а не у %), шампиони смо у градњи аутопутева и пруга, да имамо најмање не запошњених у Европи, ту су урачунати и педесет хиљаде и више младих напусте земљу годишње. Пре неки дан смо били међу најбољима у Европи, да би касније за пар дана четврти смо у свету по броју заражених од корона вируса по глави становника. Значили да смо и ту најбољи (шампиони) у негативном контексту?
  • Sale

    27.11.2020 17:39
    Vodeci,nego sta
    Zlatno Vucicevo doba za naivne mase i teletabise..
    Njegova " pobednicka" politika je ogolila svu nasu bedu, ocaj i neuspeh.
  • Nebojša

    27.11.2020 15:48
    Vodeci
    Sada cemo cuti saopstenje na PINK, HAPPY i PRVA kako je eto Srbija vodeca u svetu. Nikada u istoriji nije bilo tako.
    Mogu samo da se slozim, samo su nam pogledi na situaciju na 180 stepeni i sto za isto izgovoreno imamo dijametralno suprotna tumacenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.