Gojković: Pik u nedelji pred nama, Vojvodina cela u vanrednoj situaciji

Ova nedelja bi mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih od virusa korona i da bi potom brojevi počeli da padaju, rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
Gojković: Pik u nedelji pred nama, Vojvodina cela u vanrednoj situaciji
Foto: 021.rs
Gojković je za RTS rekao da zdravstvo ima dovoljno infrastrukturne opreme, lične zaštite opreme, ali ono što je jasno jeste da se ne mogu beskonačno otvarati kapaciteti za intenzivnu terapiju.
 
"U ovom trenutku pacijenti koji se primaju zahtevaju poluintenzivno i intenzivno lečenje", istakao je on i naglasio da je oboleo veliki broj zdravstvenih radnika, oko 2.500 na nivou Srbije.
 
Gojković je apelovao na građane da primenjuju preventivne mere, obustave kontakte, nose maske, jer sada nema nikoga da ne poznaje nekoga ko se razboleo i izvukao jedva živu glavu.
 
Prema njegovoj oceni, ljudi počinju konačno da se ponašaju onako kako bi trebalo.
 
Vojvodina je, rekao je Gojković, kompletno u vanrednoj situaciji, jer u svim okruzima beleži velike brojeve novozaraženih.
 
"Imali smo od 1.500 do 2.000 na dnevnom niovu i nadam se da smo dostigli taj najveći broj", rekao je Gojković koji strahuje da će se "kupovina na Crni petak" odraziti u populaciji. 
  • Joja

    30.11.2020 13:20
    Kako teče tužba protiv preminulog/odlikovanog stomatologa, crni gavrane?
  • Petar

    30.11.2020 12:35
    Fakultet
    Još uvek ima Fakulteta koji drže uživo nastavu uprkos preporukama kriznog štaba i ministra
  • Mcq

    30.11.2020 12:07
    jeste li objavili sve komentare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.