Užice i Veliko Gradište novac za Doček presumeravaju za lečenje dece

Užice i Veliko Gradište odlučili su da novac namenjen za doček Nove godine preusmere za lečenje bolesne dece.
Užice i Veliko Gradište novac za Doček presumeravaju za lečenje dece
Foto: Pixabay
Grad Užice za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet, jer će taj novac, u vrednosti od tri miliona dinara, preusmeriti na lečenje bolesne dece. Kako je objavljeno na sajtu grada, ta odluka je doneta na sednici Gradskog veća, na kojoj je rečeno da će novac biti utrošen za operacije, kupovinu lekova...
 
Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević rekla je da je u prethodnom periodu Gradsko veće razmotrilo šest podnetih zahteva za koje su opredeljene sume novca u vrednosti od 50.000 do 250.000 dinara za pomoć bolesnoj deci.
 
"Zahtevi će se podnositi nadležnoj komisiji koja će napraviti zdravstvene kriterijume i prioritete koji su u tom trenutku najvažniji za lečenje deca, a Gradsko veće donositi odluke o tome koji se zahtevi finansiraju", rekla je Raković Radivojević.
 
Dodaje da u budžetu za 2021. godinu, kao i prethodnih godina, postoji posebna pozicija za lečenje dece, tako da će suma novca biti mnogo veća od tri miliona dinara.
 
Naime, za kićenje Užica ove godine biće utrošeno 1,2 miliona dinara, kao i prethodne.
 
Takođe, čelnici opštine Veliko Gradište odlučili su da deo sredstava namenjenih za obeležavanje predstojeće Nove godine preusmere za lečenje obolele dece.
 
Oni su i prošle godine odlučili da novac namenjen za štampanja novogodišnjeg propagandnog materijala u vidu kalendara, rokovnika, olovaka, upaljača, novogodišnjih kesa preusmere za lečenje bolesne dece.
 
"Što se tiče predstojećeg dočeka Nove godine, grad će biti skromno okićen, ukrasima od ranijih godina. Ove godine raspisana je javna nabavka od oko 600.000 - 700.000 dinara, da se nabave novi ukrasi, ali sam tu nabavku stopirao, pa ćemo deo tog novca, oko 300.000 dinara, preusmeriti za bolesnu decu. I ove godine, kao i prošle, nećemo nabavljati rokovnike i promotivni materijal, već će se pomoći lečenje dece", rekao je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.
 
Dodajmo da je više od 50.000 građana potpisalo peticiju na sajtu "Kreni-promeni" kojom se od predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića traži da se novac namenjen za proslavu Nove godine u tom gradu preusmeri za lečenje bolesne dece.
 
Inače, s obzirom da je epidemija virusa korona u toku i uvode se različite restriktivne mere i ograničenja, između ostalog i zabranjeno je okupljanje više od pet osoba, pitanje je da li će i na koji način pojedine opštine i organizovati Doček.
  • Петровград

    03.12.2020 18:05
    Све је то лепо и хумано, али нема ништа од тога на крупном плану док државни врх не донесе одлуку на националном нивоу. До тада ће се овакве иницијативе завршавати тапшањем по рамену и аплаузом, а једна нова неопажена јелка и два нова украса у центру Београда ће изаћи као пет дочека Нове године у Великом Градишту.
  • Rade

    02.12.2020 16:42
    Neki će taj novac i u svoj džep! Što mi se čini da je NS u pitanju?
  • Novosadjanka

    02.12.2020 15:34
    Bravo
    A Novi Sad? Nece biti doceka tako da sav novac morate preusmeriti negde, jel tako Vučevicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.