"Banjica" juče počela da prima kovid pacijente, već puna

Institut za ortopediju "Banjica" u Beogradu od srede prima kovid pacijente, a direktor te zdravstvene ustanove Zoran Baščarević rekao je danas za TV Pink da su kapaciteti već popunjeni.
Baščarević je istakao da je ortopedija na Banjici u kovid sistem ušla sa 30 mesta na odeljenju i 17 na intenzivnoj nezi i da su juče od 10 do 20 časova svi kreveti bili popunjeni.
 
"Sada su mnogo teži pacijenti, nego u prethodna dva talasa i svi koji su zbrinuti kod nas su na kiseoničkoj potpori. Dobili smo pomoć od Instituta 'Dedinje', stiglo je deset njihovih internista. Treba da otvorimo još jedno odeljenje sa 30 kreveta i da pojačamo poluintenzivnu negu", naveo je Baščarević.
 
On je rekao da su pacijenti, koji su u Institutu za ortopediju ležali zbog trauma, onkologije ili nekih infekcija, prebačeni u ortopedsku bolnicu Kliničkog centra Srbije i na Vojnomedicinsku akademiju, te da je Banjica za 24 sata pripremljena da ponovo uđe u kovid sistem.
 
"Zdravstveni sistem je prenapregnut", ukazao je Baščarević i izneo nadu da će ga rasteretiti otvaranje kovid bolnice u Batajnici.
 
Zdravstveni sistem vapi za intenzivnim mestima, za kiseonikom, ali nije rešenje da se napravi još 10.000 kiseoničnih mesta u bolnicama, nego da ljudi ostanu kod kuće, zaključio je Baščarević.
  • pretplatnik

    03.12.2020 13:16
    Dokle drogoš Ž.M.?
    JBT, svi daju izjave za Pljunk?!
    Znači to je "javniji" servis od RTS?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.