Ministarstvo: Netačno da će se roditeljima koji budu protiv vakcinacije oduzimati deca

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ministarka Darija Kisić Tepavčević odbacili su kao netačne navode, koji su se, kažu, pojavili na društvenim mrežama, da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili vakcinaciju protiv Covida19.
Ministarstvo: Netačno da će se roditeljima koji budu protiv vakcinacije oduzimati deca
Foto: Pixabay
U saopštenju Ministarstva dosavljenom Tanjugu apeluje se na sve da "ne šire takve lažne vesti".
 
Navode da širenje neproverenih i neutemeljenih objava izaziva uznemirenje javnosti, a posebno roditelja, budući da sadrže potpuno netačne i neistinite informacije o tome da će centri za socijalni rad oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju.
 
Dodaju da je uznemirenje javnosti posebno nedopustivo kada su svi u državi fokusirani na sprečavanje širenja epidemije Covida19.
  • Advokat

    04.12.2020 20:59
    @Pitanje
    Drago mi je da cete se vakcinisati. Samo to cu Vam reci.
  • Pitanje

    04.12.2020 19:10
    @Advokat a vi mislite da Tramp dobar predsednik i da je donosio valjane odluke ?hahahah .. ajde malo proucite sta je Tramp sve uradio za globalnu politiku zdravstva i kakve odluke je donosio pa onda komentarisite. Posebno se koncetrisite na kakve odluke je ukinuo;)
  • Advokat

    04.12.2020 17:41
    @Pitanje
    Zanimljivo mi je da imate toliko poverenja u SZO. Sta kazete na to sto ih Amerika vise ne podrzava i ne finansira. Sta kazete na to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.