Sindikat: Alarmantno stanje, zdravstveni sistem ugrožen

Treći talas korona virusa najteži je za sve građane i neophodni su dodatni i nadljudski napori zaposlenih u zdravstvu koji su već na ivici snage, upozorio je danas Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".
Sindikat: Alarmantno stanje, zdravstveni sistem ugrožen
Foto: Marija Erdelji
U javnom obraćanju Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i javnosti sindikat je naveo da stanje na terenu postaje alarmantno, usled drastičnog skoka obolelih od korona virusa, pa se javlja zabrinutost da sistem neće moći da prihvati i adekvatno zbrine sve kojima je lečenje potrebno.
 
Sindikat je pozvao da se bar dok pandemija traje, prestane sa međusobnim optužbama, sumnjama i pretnjama, "jer nam to bespotrebno troši svu dragocenu energiju".
 
U saopštenju se pozivaju građani da brinu o zdravstvenim radnicima, kako bi oni mogli da brinu o građanima i da se pridržavaju uputstava Kriznog štaba, nose maske, peru ruke i izbegavaju nepotrebne susrete.
 
Sindikat je pozvao Krizni štab i Vladu na nastavak socijalnog dijaloga sa predstavnicima sindikata, kao i da sindikalni predstavnici učestvuju u kriznim štabovima na svim nivoima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija