Šta je sve zatvoreno do ponedeljka, a gde možete da idete

Ovog vikenda uveden je novi režim rada pojedinih objekata, kao mera za zaustavljanje epidemije. Tokom vikenda zatvoreni su restorani, kafići, kozmetički i frizerski saloni, kao i bazeni i teretane.
Šta je sve zatvoreno do ponedeljka, a gde možete da idete
Foto: 021.rs
Ugostiteljski objekti 
 
Restorani, kafići, barovi i klubovi ne mogu da rade vikendom i za njih je propisana potpuna zabrana rada od petka u 17h do ponedeljka u pet ujutro. Radnim danom mogu da rade do 17 sati.
 
Prodavnice prehrambenih proizvoda
 
Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend – u njihovom radu nema novih ograničenja.
 
Tržni centri i ostale prodavnice 
 
Tokom vikenda ne rade tržni centri, kao ni sve prodavnice, izuzev prodavnica prehrambenih proizvoda. Oni mogu da rade radnim danima do 17 časova.
 
Apoteke, benzinske pumpe i dostava
 
Bez ograničenja sedam dana u nedelji mogu i dalje da rade apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane.
 
Pijace 
 
Pijace radnim danima mogu da rade regularno, dok im je vikendom radno vreme ograničeno od 6 ujutru do 15 časova.
 
Pozorišta i bioskopi
 
Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend. 
 
Saloni lepote
 
Kozmetički i frizerski saloni vikendom moraju da budu zatvoreni, a mogu da rade radnim danima do 17 sati.
 
Sportski objekti
 
Fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, dok su vikendom zatvoreni.
 
Kladionice 
 
Radno vreme je skraćeno i kladionicama, pa tako sada mogu da rade od 17 časova radnim danima, dok vikendom moraju da budu zatvorene.
  • Nemanja

    07.12.2020 11:51
    @Jelena

    Ako nećeš da radiš u radnji za vikend, ima ko hoće ko bela lala, tako da ću ja i dalje nedeljom u nabavku.

    Planirajte svoje obrazovanje i stručno osposobljavanje bolje pa nećete raditi po supermarketima - niti će vam opstanak zavisiti od radnog vremena kafane.
  • LIman

    05.12.2020 22:30
    Ja danas otišla do Maxija u kupovinu. Nenormalna gužva. Sve kase rade, u svakoj je sve vreme bilo preko 10 ljudi. Zatvaranje definitivno samo uzrokuje natrpavanje ljudi tamo gde je otvoreno.
  • Slobodan

    05.12.2020 21:45
    Komedija
    Koliko je sve ovo smesno zapravo.. ili stavi sve u totalni karantin ili ne. Kakvi bolidi.. Virus napada u odredjeno vreme hahahahah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija