Država će nabaviti antigenske testove za koronu za gerontološke centre

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja čini napore da obezbedi neophodan broj antigenskih testova za ustanove socijalne zaštite za pružanje domskog smeštaja odraslih i starijih, saopšteno je iz tog resora.
Država će nabaviti antigenske testove za koronu za gerontološke centre
Foto: Pixabay
Ministarstvo je, kako se navodi, u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u ustanovama socijalne zaštite i na dnevnom nivou koordinira sve aktivnosti u vezi raspodele raspoloživih kadrova, nabavke testova, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.
 
Preventivno testiranje antigenskim testovima omogućava brzu detekciju pojave virusa među korisnicima i zaposlenima, čak i kada nemaju ispoljene simptome infekcije, a tako i pravovremenu reakciju po pitanju lečenja i preduzimanja mera za sprečavanje širenja epidemije.
 
"U skladu sa tim, u pojedinim objektima ustanova su uspostavljene zone prema zdravstvenom statusu korisnika", navodi Ministarstvo.
 
Kao vid podrške i ohrabrenja korisnicima, Ministarstvo je preporučilo ustanovama da što češće omogućavaju kontakte korisnika sa njihovim porodicama, putem telefona i video poziva.
 
U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare korona virus potvrđen je kod 1.794 korisnika i 780 zaposlenih, saopšteno je danas. Ukupan broj izlečenih korisnika je 1.518, a izlečenih zaposlenih 680.
  • Baba

    07.12.2020 18:11
    Koliko je umrlih, zasto se tek sada hovori o kontaktima i zasto se tek sada naobavljaju testovi? Domovi za stare su primer nesposobnosti da se sacuvaju zivoti. Izhleda da nikog nije hriga za stare ljude a setite se samo da nisu uvek bili stari i da su mnogo toga dobrig uradili za sve nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.