Popović: 2021. će biti godina vakcinacije

Međunarodni konsultant za imunizaciju u Unicefu i Svetskoj banci Dragoslav Popović izjavio je da će 2021. biti godina vakcinacije.
On je za RTS rekao da će u narednim nedeljama i mesecima doći još vakcina protiv virusa korona i da će to da poboljša situaciju kada je reč o njihovoj dostupnosti i cenama.
 
"Cilj vakcine je da nam pomogne da podignemo kolektivni imunitet sa vrlo malom cenom", rekao je Popović i dodao da vakcina "neće štetiti" ni onima koji su preležali koronu.
 
Rekao da se većina vakcina prima u dve doze, i da će tek posle druge doze biti zaštićeni od bolesti.
 
Takođe je rekao da će vakcinu protiv korone prvo primiti zdravstveni radnici, a onda i oni koji su u povećanom riziku.
  • Slavica Dokmanovic

    08.12.2020 18:07
    Rezultat velike borbe
    Postovani, hvala za lepe vesti. Ocekujem da ce vakcinacija zapoceti cim se zavrse administrativne procedure, Sto pre to bolje, za sve nas, koji verujemo vakcinaciji.

    Slavica Dokmanovic. dipl.pravnik u penziji
  • 021

    08.12.2020 13:10
    Samo slobodan izbor da bude. Ko zeli da se vakcinise da mu to bude omoguceno, a ostali koji ne zele da se ne vakcinisu. Ugrozeni ljudi neka sede kod kuce, a napolju neka nose maske. I reseno je sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija