FOTO: Preko Gradine pokušali da prošvercuju tursku rakiju i škotski viski

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Gradina u nedelju, 20. decembra sprečili pokušaj krijumčarenja turske rakije i škotskog viskija, kojima je jedan putnik napunio prostor rezervnog točka i kofere u prtljažniku svog automobila.
Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla.
 
 
Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje obojica putnika, i vozač i suvozač rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag.
 
 
Carinici su ih izdvojili za detaljnu kontrolu, kada su najpre otkrili da je prostor za rezervni točak, ispod tapacirunga u prtljažniku automobila, ispunjen flašama rakije, viskija i votke. Zatim su i u koferima među garderobom pronađene sakrivene flaše pomenutih žestokih alkoholnih pića.
 
 
Među otkrivenim skupim pićima najviše je bilo turske rakije "Yeni Raki", za koju bi bilo logično da se krijumčari u obrnutom smeru, odnosno iz Turske, a ne kao u ovom slučaju - u Tursku, navode u Upravi carina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.