Vulin: Predsednik rekao istinu, na nama je da to potvrdimo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije prisluškivan i da službe rade na istrazi tog slučaja.
Vulin: Predsednik rekao istinu, na nama je da to potvrdimo
Foto: 021.rs
"Vučić to nije rekao zarad političkog marketinga, već zato što je to istina. Predsednik je rekao istinu, a na nama je da tu istinu potvrdimo", rekao je Vulin za TV Prva i dodao da su nadležne službe o tome obavestile predsednika.
 
Ministar kaže da ne može da govori o detaljima istrage, ali da svakako "predsednik nije prisluškivan iz dobre namere".
 
Vulin je naveo da definicija mafije podrazumeva da je "organizovana kriminalna grupa uvek u vezi sa nekim iz krugova vlasti, sa nekim ko donosi odluke, ko može da vas uhapsi ili pusti" i "da je to jednostavno tako", a istrage protiv mafije već su jedan od prioriteta.
 
"Predsednik Vučić je najavio borbu protiv mafije i ona se vodi", rekao je Vulin.
 
On je ocenio da je "policije efikasna ali to ništa ne znači“ jer smo „statistički bezbedna zemlja, ali građani se osećaju nebezbedno".
 
To će se, kaže, menjati rasvetljavanjem zločina.
 
Kaže da se prošle godine desilo pet mafijaških ubistava i da su sva rasvetljena.
 
Naveo je da se vodi borba protiv Kavačkog i Škaljarskog klana i da ima još nekoliko ubistava iz ranijeg perioda koja treba rasvetliti.
 
Govoreći o izjavama Bakira Izetbegovića o tome da Srbije duguje Bosni i Hercegovini, Vulin je poručio da prvo treba da kažu "ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića" i "gde je u to vreme nestao domaćin".
 
Vulin se založio za očuvanje Dejtonskog sporazuma.
  • Wo Lin

    04.01.2021 09:26
    Sta je PredCednik rekao o tvojoj tetki iz Kanade i 200 000 eura sto ti je poslala za stan?
  • Cvorovic Ilija

    04.01.2021 06:42
    Djura ce ti oprostiti...
    Covek je potpuno u pravu. S njegove tacke gledista, svaka Vodjina rec (Vodja moze biti Mira, Sloba, Vucic, mozda sutra Djilas, Obradovic, Hasim Taci, Madlen Olbrajt, ja...) je svetinja jer njemu i slicnima znaci opstanak. Milioni kreatura koje spolja lice na ljude su se namnozili po Srbiji i parazitiraju u javnom sektoru, jer drugo ne znaju. Spremno kidisu na sve i svakog ko se ne klanja Vodji, jer im od toga zavisi egzistencija. Uvlacenje su doveli do perfekcije; da poltronstvo uvedu kao olimpijski sport, Srbija bi imala vise medalja nego u vaterpolu (cao, Sapicu!), kosarci, odbojci...
    Na onom mestu sa cudnim imenom "Skupstina" neki od gore pomenutih koji, ko zna zasto, imaju titulu "narodni poslanici" se takmice u uvlacenju i svaki dan ruse rekorde u visini, tj. dubini...
    Nemoj samo da je neko rekao da treba da glasamo za nekog drugog kad se raspisu izbori. Ovo je pitanje mental(n)iteta koji se prelio u sistem, a sistem se prelio kao s(k)epticka jama i polako nas ubija smradom i davi. Ili cemo promeniti sistem, ili nas nece biti.
  • Aleks

    03.01.2021 20:26
    Lupetanje
    Ako je predsednik rekao istinu, sta ima ko da to potvrdi? Pa cim si izjavio da je rekao istinj, time si vec potvrdio... Naravno, ave je farsa, ali ovo lupetanje zasluzuje kometar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.