Dvojica privedena zbog skrnavljenja Spomenika večnoj vatri

Dvadesetdvogodišnji A. R. i jedan sedamnaestogodišnjak privedeni su zbog sumnje da su oskrnavili Spomenik večnoj vatri, u Beogradu.
Dvojica privedena zbog skrnavljenja Spomenika večnoj vatri
Foto: Pixabay
Oni se terete da su prosuli cement na spomen-obeležje i preko stavili kantu sa porukom "Oslobodioci, ne, nikad". Sumnja se da su oni u ranijem periodu oštetili i spomenike na Kalemegdanu tako što su ih išarali grafitima sa porukama mržnje i netrpeljivosti.
 
Dvadesetdvogodišnjem A. R. je određeno zadržavanje do 48 časova, a biće priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Protiv sedamnaestogodišnjaka biće podneta krivična prijava za krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
 
"Radeći za praznike, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova razrešili su i priveli osobe koje su oskrnavile Spomenik večnoj vatri u Beogradu. Obraz naše prestonice je ponovo svetao. Poražen sam istinom da su počinioci tako mladi ljudi i svi moramo da se zapitamo šta treba da uradimo da fašističko zlo ne otruje više ni jednu mladu dušu", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
  • iguman

    04.01.2021 19:12
    da li je to spomenik onima koji su posle WW2 oslobadjali Madjare i Nemce iz vlastitih kuca po Vojvodini?
  • Србин

    04.01.2021 15:00
    Да ли су ухапшени они који су 5. октобра 2000. украли рефлекторе, угасили пламен и покрали инсталације на споменику Вечна ватра на Ушћу, који је горео у вечан помен на жртве бомбардовања?
  • Lala

    04.01.2021 13:26
    Junačkog li rada
    "Radeći za praznike, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova..."

    Šta ovo znači? Misli li Julin da je herojsko delo raditi za praznike?
    Stvarno bi morao kod lekara...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.