Ukinut pritvor bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu

Nakon skoro devet meseci provedenih u pritvoru, bivši direktor Gerontološkog centra Niš Milan Stevanović, osumnjičen da je odgovoran što je koronavirus ušao u ustanovu u kojoj je više od 50 korisnika preminulo, pušten je da se brani sa slobode, potvrdili su u Višem sudu.
Apelacioni sud je poslednjeg dana 2020. godine preinačio rešenje Višeg suda od 28. decembra o još jednom produženju pritvora.
 
"Ukinut je pritvor protiv okrivljenog Milana Stevanovića i određeno da se ima odmah pustiti na slobodu", navode u Višem sudu.
 
Tako je Stevanović posle skoro devet meseci od hapšenja na slobodi.
 
Kao direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je sredinom aprila, zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, jer je kovid ušao u ustanovu u kojoj je 51 korisnik preminuo.
 
Viši sud u Nišu nije potvrdio optužnicu koja je podignuta u oktobru protiv njega, već je naložio Višem javnom tužilaštvu da bolje razjasni situaciju kako bi se ispitala osnovanost optužnice.
  • Ja

    04.01.2021 18:57
    Tužioca i ubicu u zatvor bez s
    Svako ko je kriv za smrt 51 nedužne stare osobe, uključujući i podobnog direktora i podmićene sudije treba da ostatak života provede u zatvoru zbog nepoštovanja propisa, zakona naljudskog ponašanja i nedostatka empatije. Sramota je pustiti krivca da slobodno šeta- Samo još da nagrade tužioca koji ga je pustio i to ODMAH, pa da zapalimo kolebu, jer smo bostan davno obrali.
  • Veljko

    04.01.2021 18:51
    Što samo on da odgovara?
    Ni direktori staračkih domova u Novom Sadu i Petrovaradinu, gde je zaraženo i umrlo na desetine štićenika, nisu pozvani na odgovornost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.