Vaterpolisti Srbije savladali Francusku

Vaterpolisti Srbije pobedili su Francusku sa 10:6, pa će na evropskom turniru Svetske lige u Debrecinu igrati za peto mesto, sa boljom selekcijom iz duela Hrvatska – Mađarska.
Golove za Srbiju, postigli su: Dušan Mandić i Andrija Prlainović po tri, Filip Filipović i Nikola Dedović po dva. Kod Francuske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Pjer Vanperstrit i Tomas Verno sa po dva gola.
 
Izabranici Dejana Savića, koji su osvojili zlatnu medalju u prethodnoj sezoni kada je Svetska liga u pitanju, a na taj način i mesto na Olimpijskim igrama poraženi su u martu od Španije. FINA je priznala taj rezultat, ali je Španija i u meču koji je odigran u Debrecinu slavila posle peteraca sa 18:17.
 
Popularni "delfini" su pomalo uspavano počeli meč protiv Francuske. Verovali su da je dovoljno da se pojave u bazenu i stignu do pobede, ali se sa takvim epilogom nisu složili Francuzi koji napreduju iz godine u godinu, pa su tokom prve deonice vodili sa 2:0 i 3:1.
 
Vaterpolosti Srbije su pojačali stepen egresivnosti u odbrani, odigrali su sa mnogo više strpljenja i fokusa u napadu, pa je do kraja prve deonice, na semaforu pisalo 3:3. Francuska je bila konkurentan rival i tokom drugog kvartala. Vodila je sa 4:3, a Srbija stigla do izjednačenja – 4:4.
 
U režiji Pjera Vanperstrita, Francuska je ponovo imali plus jedan na početku trećeg kvartala, ali uz dobru odbranu, golovima Andrije Prlainovića, Filipa Filipovića i ponovo Prlainovića, Srbija je povela sa 7:5 i u tom trenutku je bilo jasno da sigurnim zaveslajima ide ka pobedi.
 
Tako je i bilo, Dušan Mandić je početkom poslednjeg kvartala pogodio za 8:5, a u tom momentu je jedina dilema bila, kojim će rezultatom biti završen duel uoči kojeg je Srbija slovila za aspolutnog favorita.
 
Srbija je tu ulogu opravdala, znatno teže nego što se očekivalo, a sada se okreće borbi za peto mesto koja će biti izuzetno zahtevna, bez obzira na to da li će rival biti selekcija Hrvatske ili Mađarske.
 
Podsećanja radi, Hrvatska je u četvrtfinalu poražena od Crne Gore sa 15:14 (posle peteraca), a Mađarska od Italije sa 9:8.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija