Od 10. septembra 1.323 studenta bilo pozitivno na koronu

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da je, prema podacima Studentske poliklinike, u periodu od 1. septembra 2020. godine do 10. januara ove godine testirano 3.027 studenata od kojih je 1.323 bilo pozitivno na kovid 19.
Od 10. septembra 1.323 studenta bilo pozitivno na koronu
Foto: Pixabay
Popović je, na onlajn sednici Senata Univerziteta u Beogradu, rekla da je od 28. decembra prošle godine do 3. januara ove godine bilo 33 studenata pozitivnih na kovid - 19, a od 4. do 10. januara ove godine 36 studenata.
 
Ona je dodala da su "trenutno u smeštajnim kapacitetima Studentskog centra tri registrovana studenta pozitivna na kovid 19".
 
"Ulazimo u kalendarsku godinu sa dosta dobrom situacijom, ali pred nama su ispitni rokovi i prilike kada će biti povećana pažnja da se zaštite i zaposleni i studenti od zaraze", rekla je Popović.
 
Popović je obavestila Senat da je ministru prosvete Branku Ružiću uputila dopis sa molbom da se lično angažuje oko efikasnijeg obezbeđivanja vakcinacije zaposlenih na fakultetima Univerziteta u Beogradu da bi se obezbedila bolja zaštita zaposlenih koji su izloženi velikom broju kontakata.
 
Ona je rekla da je spomenula i vakcinaciju studenata, ali je navela da je plan Kriznog štaba da se mladi vakcinišu "u kasnijem periodu".
  • dada

    13.01.2021 21:03
    Senatu Univerziteta u Beogradu, nama u Vojvodini neće da daju podatke koliko je umrlih u Novom Sadu.
    Opet pitam Senat UB, da li ste obavešteni o tome, da li vas je briga i da li ste i Vi izneli možda lažne podatke o studentima?
    Evo, ovako javno komentarišem, jer kod nas Pokrajnska Vlada skiva podatke o broju umlih, a laže da ima puno zaraženih.
  • Salazar

    13.01.2021 20:56
    Treba plan ispuniti online
    SZO: Ova godina pandemije možda teža nego prošla
    Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

    "Ušli smo u drugu godinu pandemije, koja može da bude teža kada vidimo kako se brzo širi kovid", rekao je predstavnik SZO Majk Rajan, a preneo Rojters.

    "Posle praznika, u nekim zemljama situacija će biti mnogo gora pre nego što će se popraviti", rekla je Marija van Kerkhove, tehnički direktor SZO za kovid-19.
    Nekima se ne sviđa online školovanje? TERAJU NAS U JAME. U ŠKOLE BEZ NASTAVNOG KADRA, SA BOLESNIM UČENICIMA, AKADEMCIMA, CILJ JE KRISTALNO JASAN, KAO NOĆ!
  • Kradkal je dijagnoza

    13.01.2021 19:15
    Dahije zbog interesa svoje mafije teraju nas u fabrike, a zbog toga decu u školu. Dočim u Švajcarskoj: "Rad od kuće će od ponedeljka do kraja februara biti obavezan, prodavnice sa sekundarnom robom će biti zatvorene, dok će okupljanja na zatvorenom biti ograničena na najviše pet osoba, navodi se u saopštenju savezne vlade.

    Restorani, kulturne ustanove, sportske i hale za zabavu, zatvoreni od 22. decembra, ostaće zatvoreni do kraja februara."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.