Kon: Nisam ja ničiji, ovde sam da branim građane od virusa

Epidemiolog Predrag Kon tokom konferencije za medije posebno se osvrnuo na pogrešno prenete njegove izjave u medijima.
U pitanju je izjava da su se pojedini lekari u Srbiji koronom zarazili na pauzama za kafu. "Kada vi date jedan intervju koji je ozbiljan, a onda vidite naslov koji nema veze sa onim što ste pričali, osetite potrebu da to objasnite", naveo je Kon.
 
On je rekao da je naslov izvučen iz konteksta i da mu nije jasno zašto bi neko to namerno uradio.
 
"Doživljavam sve kao da je taj naslov namerno napravljen, da bi me to dovelo u sukob sa kolegama, a ja bih sve dao za te kolege, ruku, bilo šta", naglasio je epidemiolog.
 
On je naveo da je traumatično što lekari umiru i da to sve duboko pogađa.
 
"Ima nekih koji kažu da im nisam više kolega, oni za mene i daje jesu. Krše zakletvu, pokušavaju da nametnu svoj jednostrani ugao gledanja i onda kažu ne dolazim na dijalog", naveo je Kon.
 
On je dodao da nije ničiji, da je ovde da brani zemlju od korona virusa, te da je njegova blanko ostavka uvek spremna ukoliko neko bude mislio da ne radi dobro svoj posao. Naveo je i da će se kada bude otišao u penziju, povući i da neće više davati izjave.
  • Slanina

    16.01.2021 08:32
    Ajde u penziju vise
    Nemoj nikoga vise braniti, ne ide ti. Veci nam je kolektivni imunitet od Svedjana. A zakljucavao si nas. Sramotis svoju, mozemo vec reci, bivsu struku.
  • Дејан

    15.01.2021 23:02
    Престани тако да нас браниш. молим те. Пре неки дан си рекао да је можда колективни имунитет и 50%! Ал' си нас одбранио, пола државе прележало корону! Па то је шведски модел. И чему онда ванредно стање и малтретирање народа кад смо на томе завршили?
  • Novosadanka

    15.01.2021 22:58
    Kon
    Bilo bi lepo da dr Kon barem na kraju svog radnog veka provede makar mesec dana u crvenoj zoni tada bi mu mozda bilo jasno sta je pricao a sta je stvarnost o kojoj lekari govore a ne ceo radni vek sedim u kancelajiri i tako lecim ljude.Danas je preterao i molim ga ne brini o mom zdravlju urusio si ga sa kucnim zatvorom bez presude kao srcanom i kancer bolesniku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija