Novinari "na prvoj liniji" za vakcinu u mnogim državama, ne i u Srbiji

Zemlje širom sveta prepoznale su da su novinari i drugi medijski radnici zbog prirode svog posla u većem riziku od oboljevanja od korona virusa i svrstani su u prioritetne grupe za vakcinaciju, ali u Srbiji se novinari ne navode među ciljnim grupama plana Instituta za javno zdravlje za vakcinaciju, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
UNS je pozvao Institut i Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa da novinare i druge medijske radnike stave među prioritetne grupe za imunizaciju.
 
"Vakcinacija novinara i medijskih radnika u Sjedinjenim Američkim Državama predviđena je za februar, a imunizaciju novinara u ranoj fazi tražilo je Nacionalno udruženje emitera (NAB), opisujući njihovu ulogu u prenošenju vesti i hitnih informacija lokalnim zajednicama kao neophodan posao, što je prihvatio Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC)", naveo je UNS.
 
UNS navodi da su i u Rusiji novinari svrstani među prve za dobijanje vakcine. U Velikoj Britaniji, dok ne dođu na red za vakcinaciju, novinari koji nemaju simptome bolesti, mogu prioritetno da se testiraju na korona virus.
 
U Indiji je najavljeno da će novinari prioritetno dobiti vakcinu protiv korone.
 
Po navodima UNS-a, i u Bangladešu je najavljeno da će na početku vakcinacije, sredinom februara, prvi biti vakcinisani oni koji su "na prvoj liniji", - lekari, medicinske sestre, tehnolozi, pripadnici vojske i policije, kao i – novinari.
  • Deks

    15.01.2021 21:54
    Nema razloga da bila koja profesija bude prioritet za dobijanje Covid-19 vakcine izuzev zdravstvenih i socijalnih radnika koji su svakodnevno u kontaktu sa ugroženim kategorijama
    - starijim i bolesnim osobama. Razlog zašto zdravstveni i socijalni radnici treba da je dobiju nije da bi se oni zaštitili već da bi zaštitili ugrožene kategorije. Polazi se od toga da je radno sposobno stanovništvo zdravo i u godinama kada se osoba može uspešno izboriti sa ovim virusom. Treba manje misliti na sopstvene interese a više na interese društva u celini.
  • hehe

    15.01.2021 18:53
    Novinari u Srbiji??? Gde su?

    Ovi sto su protiv njega neka crknu, sta se njega tice. Dobice onaj satrapa i slicni po pet vakcina u komadu.
  • Uroš

    15.01.2021 17:31
    Počinje frka
    Pokazatelj da će biti malo vakcina. Sada će se sve grupacije nadmetati koja je više ugrožena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.