Stiglo milion doza kineske vakcine, Vučić najavio da će njom biti vakcinisan

Avion sa milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vakcine su dopremljene u kontejnerima, a u svakom je 125.000 komada.
 
Zajedno sa Vučićem, avion koji je sleteo oko 9:50h dočekali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i ambasadorka Kine Čen Bo.
 
Vučić je najavio da će verovatno narednih dana primiti upravo kinesku vakcinu kako bi pokazao da je i ona bezbedna za stanovništvo.
 
Član Kriznog štaba dr Zoran Gojković izjavio je ranije da bi, po dobijanju svih odobrenja od Agencije za lekove i medicinske sredstva, primena kineske vakcine u Srbiji mogla početi u nedelju ili ponedeljak. 
 
"Sinofarm" je treća vakcina koja će biti u upotrebi u Srbiji, nakon "Fajzerove" i ruske "Sputnjik v".
  • Sa Net-a

    17.01.2021 14:43
    @Neupucen
    Malo guglanja i dobije se podatak da je nakon primene u Brazilu, efikasnost kineske Sinovac vakcine 50.34%, a bilo je deklarisano 78%.
  • Neupućen

    17.01.2021 10:01
    Da li su ove kineske Sinofarm vakcine, prošle treću fazu ispitivanja?

  • Ana

    17.01.2021 08:01
    Dok zemlje u regionu nisu ni pocele sa vakcinacijom, u Srbiji se uveliko vakcinisu gradjani po prioritetnim grupama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija