Ministar prosvete primio kinesku vakcinu - "niko normalan ne može da sumnja u vakcinaciju"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je danas kinesku vakcinu protiv korona virusa na Beogradskom sajmu.
Ružić je, posle vakcinacije, rekao novinarima da se oseća odlično, odgovorno i pozvao sve prosvetne radnike da izraze zainteresovanost za imunizaciju.
 
On je rekao da je primio kinesku vakcinu, kao i da bi primio bilo koju vakcinu koja je na raspolaganju.
 
Ružić, koji je vakcinu primio zajedno sa prvom grupom prosvetnih radnika koji su iskazali interesovanje za imunizaciju, istakao je da je "danas veliki dan za našu zajedničku borbu sa korona virusom".
 
"Ta zajednička borba ovom sveobuhvatnom imunizacijom i vakcinacijom dobija na dinamici", rekao je Ružić.
 
On je ocenio da je vakcinacija civilizacijska tekovina i da "niko odgovoran i normalan ne može da izrazi sumnju u vakcinaciju".
 
"Zato je intencija da što veći broj naših građanki i građana bude vakcinisan i da se na taj način izborimo da se vratimo normalnom životu, da se naš vaspitno-obrazovni sistem vrati u redovne tokove, da zaštitimo obrazovanje naše dece, prosvetne radnike i da zaštitimo ekonomiju i naš zdravstveni sistem koji je prenapregnut svih ovih meseci na braniku odbrane od korona virusa", rekao je Ružić.
 
Prema njegovim rečima, na Beogradskom sajmu 24 volontera iz tri srednje medicinske škole opslužuje građane koji dolaze na vakcinaciju.
 
Ružić je rekao da misli da se do sada za vakcinaciju prijavilo oko 15.000 prosvetnih radnika i naglasio da oni, kao i svi građani, imaju mogućnost da izaberu koju će vakcinu primiti.
 
Profesor gitare u Muzičkoj školi "Davorin Jenko" Relja Turudić rekao je da je primio kinesku vakcinu i da se odlično oseća.
 
"Sa veseljem sam došao da se vakcinišem budući da sam onog starog stava da je bolje sprečiti nego lečiti. Smatram da je vakcinisati se veoma korisno i pravilno, jer je vakcina tokom istorije više puta spasila svet", rekao je Turudić.  
  • 9

    21.01.2021 08:06
    Trt ministre
    Donesi uredbu o obaveznoj vakcinaciji učenika kad se
    toliko brineš i ako smeš,a za nastavnike ne brini.
    Pa kada te dohvate roditelji nećeš znati u koju mišju
    rupu da se sakriješ sa tom svojom pameću.
  • Neka

    20.01.2021 12:48
    Tebe
    Tako normalnog I ne bacaj to na nas
  • Zos

    20.01.2021 12:21
    Ministre, zar tako loše mišljenje imaš, o više od 70% građana Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.